ComeOn

Kuva: Bildbyrån

Lohko B:n päätöskierroksen kamppailuihin käydään äärimmäisen kimurantista tilanteesta, sillä neljästä joukkueesta jokaisella on vielä mahdollisuus jatkopeleihin, ja jopa kolme joukkuetta pelaa vielä lohkovoitosta.

Huuhkajat kohtaavat tänään illalla Belgian klo 22:00 alkavassa ottelussa. Samaan aikaa Venäjä haastaa Tanskan. Belgia johtaa tällä hetkellä lohkoa kuudella pisteellä, kun taas Venäjällä ja Suomella pisteitä on kolme. Tanska on lohkon hännillä nollalla pisteellä.

Jos Belgia voittaa Suomen, on se lohkovoittaja. Myös tasapeli riittää belgialaisille lohkovoittoon. Tappiollakin Belgia jatkaisi pudotuspeleihin, mutta sen lopullinen sijoitus riippuisi Venäjä – Tanska ottelun tuloksesta, sekä siitä, kuinka monella maalilla se Suomelle häviäisi.

Jos Suomen lisäksi Venäjä voittaa, ratkaistaan kolmen maan järjestys keskinäisten ottelujen maalieroilla. Tällä hetkellä Belgialla on kolmikon paras maaliero ja Huuhkajilla toiseksi paras, mikä tarkoittaisi, että Belgia etenisi jatkoon lohkovoittaja ja Suomi lohkokakkosena. Kaikki riippuu kuitenkin siitä, kuinka monella maalilla Suomi ja Venäjä ottelunsa voittaisivat. Voitolla Huuhkajat olisivat joka tapauksessa pudotuspeleissä.

Myös tasapeli todennäköisesti riittäisi Huuhkajille jatkopaikkaan. Tällöin Belgia voittaisi lohkonsa, ja muiden maiden järjestys riippuisi Tanska – Venäjä ottelusta. Jos Tanska voittaa, on Suomi lohkokakkonen ja Tanska kolmonen. Jos Tanska ja Venäjä puolestaan pelaavat tasan, nousee Venäjä lohkokakkoseksi, mutta Suomi etenee todennäköisesti lohkokolmosena jatkopeleihin.

Suomen ja Belgian pelatessa tasan Tanskan ainoa mahdollisuus jatkopeleihin on voittaa Venäjä niin suurimaalisesti, että sen maaliero riittää lohkokolmosten keskinäisessä vertailussa.

Jos Huuhkajat häviävät Belgialle, on Venäjä voitolla varmasti lohkokakkonen ja jatkaa pudotuspeleihin. Suomi puolestaan olisi tällöin lohkokolmonen, mutta joukkueen maaliero tuskin riittäisi jatkopaikkaan.

Suomen hävitessä ja Tanskan voittaessa Venäjä, Suomi ja Tanska laitettaisiin paremmuusjärjestykseen maalierojen turvin. Tällöin lopulliset sijoitukset ratkeaisivat sen perusteella, kuinka monta maalia Suomi ja Tanska tekevät, ja kuinka monella maalilla Tanska ja Belgia ottelunsa voittavat.

Jos Belgia voittaa ja Tanska sekä Venäjä pelaavat tasan, jatkavat Belgia ja Venäjä pudotuspeleihin lohkon kahtena parhaana joukkueena. Suomi on lohkokolmonen, mutta ei negatiivisella maalierolla todennäköisesti selviä jatkopeleihin.