Historian ensimmäisen naisten Nations Leaguen semifinaaliparit ovat selvillä. Ranska, Saksa, Hollanti ja Espanja taistelevat kilpailun voitosta.

Pelissä on paljon muutakin kuin itse pokaali, sillä kaksi finalistia pääsee isäntämaa Ranskan kanssa Pariisissa järjestettäviin vuoden 2024 olympialaisten naisten turnaukseen.

Jos Ranska yltää Kansojen liigan finaaliin, myös turnauksen kolmanneksi sijoittunut joukkue varaa paikkansa olympialaisiin.

Hallitseva Euroopan mestari Englanti jäi lopulta täpärästi ulos neljän parhaan joukosta, vaikka joukkue ottikin vakuuttavan 6-0 voiton Skotlannista lohkovaiheen päätöskierroksella.

Luvassa on kaksi todella mielenkiintoista kohtaamista. Espanja ja Hollanti kohtasivat tänä vuonna pelattujen MM-kisojen puolivälierävaiheessa. Dramaattinen kamppailu ratkesi vasta pidemmän kaavan mukaan Espanjan vietyä ottelun nimiinsä jatkoajan jälkeen lukemin 2-1. Tämä on varmasti oranssipaidoilla edelleen hyvin muistissa, joten luvassa on todennäköisesti jälleen kiihkeä ottelu.

Toinen finaalipaikka ratkaistaan Ranskan ja Saksan välillä. Ranska oli vakuuttavassa iskussa A-liigan lohkovaiheessa voitettuaan viisi peliä ja pelaten yhden tasurin. Saksa, joka joutui pettymään raskaasti Australian ja Uuden-Seelannin MM-turnauksessa, vei A-liigan kolmoslohkon nimiinsä pisteen erolla Tanskaan nähden. Ranska on kenties jälkimmäisen otteluparin pienimuotoinen ennakkosuosikki, mutta marginaalit kahden huippumaan välillä ovat todella pieniä.

UEFA Nations Leaguen semifinaaliparit

Ottelut pelataan 23. helmikuuta

Espanja – Hollanti

Ranska – Saksa