Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Mika Lehkosuo sanoo, että Pikkuhuuhkajat pelaa tällä hetkellä sellaista jalkapalloa, jota hän joukkueelta odottaakin. Vielä hyvät esitykset eivät ole tuoneet aivan toivottua tulosta, mutta se aiotaan muuttaa tärkeässä EM-karsintaottelussa Armeniaa vastaan.

Suomen U21-maajoukkue pelaa marraskuussa kaksi kovaa ottelua, kun joukkue kohtaa ensin Ruotsin harjoitusottelussa ja sitten Armenian tärkeässä EM-karsintaottelussa. Joukkueen päävalmentaja Mika Lehkosuo sanoo, että olisi mieluummin nähnyt joukkueensa pelaavan kaksi karsintapeliä, mutta kun se ei ollut mahdollista, haettiin Pikkuhuuhkajille mahdollisimman hyvin tulevaan Armenia-otteluun valmistavaa harjoitusvastustajaa. Sellainen löytyi naapurivaltiosta.

– Haluttiin ensisijaisesti kova vastustaja ja päästä pelaamaan tekonurmella. Ruotsissa saadaan molemmat toteutumaan.

Pikkuhuuhkajat kohtaa Ruotsin tämän viikon torstaina Ruotsissa. Tämän jälkeen joukkue matkustaa Turkuun, jossa se kohtaa Armenian tiistaina 21.11.

– Armenia-peli on meille lohkon tilanteen kannalta tärkeä ottelu. Armenialla on tähän mennessä yksi piste. Lähdemme otteluun hakemaan voittoa. Voitolla oltaisiin vielä hyvässä tilanteessa taistelussa pääsystä lohkon kahden parhaan joukkoon.

Pikkuhuuhkajat on tällä hetkellä oman lohkonsa neljäntenä. Joukkue on kolmessa ensimmäisessä ottelussaan hävinnyt Sveitsille ja Romanialle, mutta voittanut lohkoa johtavan Albanian. Lehkosuo myöntää, että sekä Sveitsille että Romanialle hävittyjen otteluiden jälkeen on äärimmäisen tärkeää, että Pikkuhuuhkajat saalistaa Armenialta täydet kolme pistettä. Helppoa tehtävää päävalmentaja ei kuitenkaan odota.

– Ei tule olemaan helppo peli. Lohko on tosi tasainen, eikä aivan pienimpiä maita ole. Myös jalkapallojättiläiset puuttuu, mutta kaikki lohkon maat on kovia. Armeniakin pelasi edellisessä pelissä Sveitsiä vastaan 0-0 tasan. Se osoittaa joukkueen kyvykkyyden. Kyllä meidän pitää olla parhaimmillamme.

Pikkuhuuhkajien päävalmentaja ruoti viime viikolla järjestetyssä mediatilaisuudessa erityisesti lokakuista Romania-ottelua, jonka Suomi hävisi aivan viime hetken maalilla 1-0. Lehkosuo koki, että EM-karsintojen avausottelussa lohkon ennakkosuosikkia Sveitsiä vastaan Pikkuhuuhkajat oli vastaantulija, mutta Romaniaa vastaan pelaaminen oli jo hyvää. Kahden tappion välissä joukkue onnistui loistavasti, kun se nuiji Albanian kotikentällään jopa 4-1.

– Sveitsiä vastaan ei onnistuttu pelillisesti. Siitä jäi hampaankoloon aika paljon. Sitten Albaniaa ja Romaniaa vastaan oltiin taas pelillisesti vahvoja. Albania-peli oli aika selvä, mutta Sveitsiä ja Romaniaa vastaan oltaisiin voitu ottaa piste. Siihen ei nyt pystytty, ja se on meille seuraava askel, että pystytään ottamaan isommilta jalkapallomailta pisteitä.

Kyseessä ovat tammikuussa pestissään aloittaneen Lehkosuon ensimmäiset karsinnat Pikkuhuuhkajien peräsimessä. Helsinkiläinen kokee, että pelilliset nyanssit ovat alkaneet iskostua joukkueeseen toivotulla tavalla.

– Varsinkin kaksi viimeisintä peliä ovat olleet hyvin pitkälle sen näköistä jalkapalloa, mitä haluan peluuttaa, ja sisältänyt niitä periaatteita, joita odotan.


Espanja - Englanti