Uefa Nations Leaguen otteluohjelma 2023-20242023-09-18T11:42:13+03:00

Velobet

Tällä sivulla esitellään Uefa Nations Leaguen otteluohjelma kaudella 2023-2024. Historian ensimmäillä naisten Nations Leaguen kaudella 51 maajoukkuetta taistelee sekä noususta ylempiin divisiooniin että naisten Kansojen liigan mestaruudesta. Nations League poistaa kalenterista merkityksettömät ystävyysottelut ja tuo niiden tilalle kilpailullisia pelejä, joiden tehtävänä on sekä auttaa eurooppalaisia naisten maajoukkueita kehittymään että lisätä jännitystä arvokisojen karsintoihin. Kaudella 2023-2024 lohkovaiheen ottelut pelataan kokonaisuudessaan syyskuun ja joulukuun 2023 välisenä aikana.

Naisten Kansojen liigaa pelataan kolmessa eri divisioonassa. A-divisioonan voittajat etenevät Nations Leaguen lopputurnaukseen, joka pelataan helmikuussa 2024. Loppuottelussa kruunataan historian ensimmäinen naisten Nations leaguen voittaja. Alta voit katsoa koko Nations Leaguen otteluohjelman.


Bayern Munich - Arsenal
Manchester City - Real Madrid

UEFA NATIONS LEAGUEN OTTELUOHJELMA

Espanja - Ranska
Hollanti - Saksa
Ruotsi - Bosnia ja Hertsegovina

UEFA NATIONS LEAGUEN PUDOTUSPELIEN OTTELUOHJELMA

Päivämäärä Kellonaika Ottelu TV
23.2.2024 TBA Välierä 1: Espanja – Hollanti TBA
23.2.2024 TBA Välierä 2: Ranska – Saksa TBA
28.2.2024 TBA Pronssiottelu TBA
28.2.2024 TBA Finaali TBA

Kansojen liiga: viimeisimmät uutiset

Katso lisää uutisia

Kaikki otteluiden alkamisajat Nations Leaguen otteluohjelmassa ovat Suomen ajassa. Huomioithan, että otteluiden alkamisajat ja TV-kanavat voivat muuttua vielä lähellä ottelun alkua, eikä jalkapallon-EM.fi ole vastuussa näistä muutoksista.

Historian ensimmäinen naisten Nations League pelataan kaudella 2023-2024. Siinä kaikki Euroopan naisten maajoukkueet kilpailevat kunniasta, mestaruudesta, noususta ylempiin divisiooniin ja helpommasta reitistä kesän 2025 EM-kisoihin. Kansojen liiga korvaa suurimman osan kansainvälisistä ystävyysotteluista, jotka eivät ole perinteisesti jaksaneet kiinnostaa suurta yleisöä.

Tulevat ottelut Nations Leaguessa

Nations League ei ole tavanomainen turnaus, sillä sitä pelataan pitkin eurooppalaista sarjakautta sen sijasta, että ottelut pelattaisiin kerralla. Kaudella 2023-2024 koko Nations Leaguen lohkovaihe pelataan syyskauden aikana, toisin sanoen syyskyyn ja joulukuun 2023 välisenä aikana. Nations Leaguen pudotuspelit, joihin etenee neljä A-divisioonan parasta joukkuetta, pelataan helmikuussa 2024. Tämä poikkeaa hieman totutusta, sillä miesten Nations Leaguen ratkaisuottelut on yleensä pelattu kesäkuussa.

Yhtä aikaa Nations Leaguen lopputurnauksen kanssa pelataan myös karsintaotteluja noususta ja putoamisesta divisioonien välillä. Näitä otteluita pelataan pääasiassa omien lohkojensa toiseksi ja kolmanneksi tulleiden joukkueiden kesken, sillä parhaat ja heikoimmat joukkueet nousevat tai putoavat suoraan.

📅 Uefa Nations Leaguen otteluohjelma

Kauden 2023-2024 naisten Kansojen liigan aikana pelataan satoja mielenkiintoisia otteluita. Lohkovaiheen ensimmäiset ottelut pelataan 21. syyskuuta. Viimeinen ottelukierros on vuorossa 5. joulukuuta. Vasta silloin tiedämme, miten joukkueet sijoittuvat omassa lohkossaan, ja mitkä joukkueet nousevat lohkovoittajina ylempään divisioonaan tai putoavat lohkonsa jumbona alempaan sarjaan.

Koska A-divisioonan lohkovoittajat eivät voi enää nousta ylempään sarjaan, pelaavat ne keskenään Nations Leaguen mestaruudesta. Historian ensimmäisen naisten Nations Leaguen loppuottelut pelataan 21.-28. helmikuuta. Pudotuspeleissä pelataan ensin välierät, joiden voittajat etenevät Nations Leaguen finaaliin. Päivitämme Nations Leaguen pudotuspelien otteluohjelman tälle sivulle heti, kun tarkat päivämäärät ja joukkueet ovat tiedossa.

📆 Uefa Nations Leaguen otteluohjelma lohkovaiheessa

Naisten Nations League alkaa lohkovaiheella, jonka aikana jokainen joukkue pelaa muita oman lohkonsa joukkueita vastaan kerran kotona ja kerran vieraissa. Kaikki ottelut pelataan syys-joulukuussa. Enimmillään ottelupäiviä voi olla kuusi, sillä suurimmassa osassa Nations Leaguen lohkoja on neljä joukkuetta. Joissakin lohkoissa voi kuitenkin olla myös kolme joukkuetta, jolloin pelejä kertyy kaksi vähemmän.

Kauden 2023-2024 Nations Leaguen ottelupäivät ovat:

 • 21.-22. syyskuuta 2023
 • 26. syyskuuta 2023
 • 26.6-27. lokakuuta 2023
 • 31. lokakuuta 2023
 • 30. marraskuuta – 1. joulukuuta 2023
 • 5. joulukuuta 2023

🏅 Uefa Nations Leaguen otteluohjelma pudotuspeleissä

Kauden 2023-2024 Nations Leaguen pudotuspelit alkavat 21. helmikuuta. Lopputurnauksessa neljä A-divisioonan lohkovoittajaa kamppailee Nations Leaguen mestaruudesta.

Pudotuspeleissä pelataan ensin kaksi välieräottelua. Se, mitkä joukkueet kohtaavat toisensa välierissä, ratkaistaan arvalla. Välierien voittajat jatkavat finaaliin, jonka lopputulos määrittää Kansojen liigan mestarin. Samana päivänä pelataan myös pronssiottelu kahden välierät hävinneen joukkueen välillä.

⚽ Joukkueet ja lohkot Kansojen liigan kaudella 2023-2024

Historian ensimmäiselle naisten Nations Leaguen kaudelle osallistuu 51 maajoukkuetta, eli toisin sanoen sama määrä kuin esimerkiksi EM- tai MM-karsintoihin. Nations Leaguessa joukkueet saavat kuitenkin vastaansa vain lähtökohtaisesti itsensä tasoisia joukkueita, mikä tekee otteluista normaalia tasaisempia ja sitä kautta jännittävämpiä.

Kahdessa korkeimmassa divisioonassa joukkueet jaetaan neljään neljän joukkueen lohkoon. C-divisioonassa sen sijaan pelataan neljässä neljän joukkueen ja yhdessä kolmen joukkueen lohkossa.

Ne joukkueet, jotka onnistuvat voittamaan oman lohkonsa B- tai C-divisioonassa, nousevat seuraavalle kaudelle ylempään divisioonaan. A- ja B-divisioonissa lohkonsa jumboksi tulleet joukkueet taas putoavat yhden sarjaportaan alaspäin. Lisäksi B-divisioonassa lohkokakkosiksi tulleet joukkueet pelaavat karsintaottelut A-divisioonan lohkokolmosia vastaan. Karsintaotteluiden voittajata pelaavat seuraavalla kaudella A-divisioonassa, kun taas häviäjät joutuvat B-divisioonaan. Samalla tavoin pelataan karsintaotteluita myös C-divisioonan lohkokakkosten ja B-divisioonan lohkokolmosten välillä.

Joukkueet Nations League -kauden 2023-2024 A-divisioonassa:

Lohko A1: Englanti, Hollanti, Belgia, Skotlanti
Lohko A2: Ranska, Norja, Itävalta, Portugali
Lohko A3: Saksa, Tanska, Islanti, Wales
Lohko A4: Espanja, Ruotsi, Italia, Sveitsi

Joukkueet Nations League -kauden 2023-2024 B-divisioonassa:

Lohko B1: Irlanti, Pohjois-Irlanti, Albania, Unkari
Lohko B2: Suomi, Romania, Slovakia, Kroatia
Lohko B3: Puola, Serbia, Ukraina, Kreikka
Lohko B4: Tšekki, Slovenia, Bosnia ja Hertsegovina, Valko-Venäjä

Joukkueet Nations League -kauden 2023-2024 C-divisioonassa:

Lohko C1: Malta, Moldova, Latvia, Andorra
Lohko C2: Turkki, Luxemburg, Liettua, Georgia
Lohko C3: Azerbaidzan, Montenegro, Kypros, Färsaaret
Lohko C4: Israel, Viro, Kazakstan, Armenia
Lohko C5: Pohjois-Makedonia, Kosovo, Bulgaria

🇫🇮​ Suomen ottelut Nations Leaguessa 2023-2024

Helmarit pelaa Kansojen liigan B-divisioonan lohkossa 2, jossa joukkue saa vastaansa Romanian, Slovakian ja Kroatian. Suomi lähtee tavoittelemaan lohkosta vain ja ainoastaan voittoa ja nousua A-divisioonaan.

 • 22. syyskuuta klo 18:30: Suomi – Slovakia
 • 26. syyskuuta klo 19:00: Romania – Suomi
 • 27. lokakuuta klo 18:45: Suomi – Kroatia
 • 31. lokakuuta klo XX: Kroatia – Suomi
 • 30. marraskuuta klo 18:45: Suomi – Romania
 • 5. joulukuuta klo XX: Slovakia – Suomi

📺 Katso naisten Nations Leagueaa TV:stä

Kaikki Suomen ottelut kauden 2023-2024 Nations Leaguessa näyttää Yle. Ottelulähetykset voi katsoa suorina sekä Yle TV2 -kanavalta että Yle Areena -palvelusta.

Lisää TV-lähetyksistä voit lukea Nations Leaguen TV -sivultamme.

📆 Milloin kauden 2023-2024 Uefa Nations League alkaa?

Naisten Nations Leaguen ensimmäiset lohkovaiheen ottelut pelataan syyskuun 21. päivä. Tältä sivulta löydät koko Nations Leaguen otteluohjelman.

🇫🇮 Kenet Suomi kohtaa Kansojen liigassa 2023-2024?

Helmarit pelaa samassa B-sarjan lohkossa Romanian, Slovakian ja Kroatian kanssa.

🏆 Kuka voittaa Nations Leaguen?

Kaikki A-sarjan neljä lohkovoittajaa jatkavat pudotuspeleihin, joissa kohtaavat ensin välierissä ja sitten finaalissa ratkaistakseen Kansojen liigan mestaruuden.

Go to Top