Kuva: Bildbyrån

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva vahvisti tänään MTV Urheilun ensimmäisenä julkaiseman tiedon, jonka mukaan Sauli Väisänen putoaa pois Suomen EM-kisajoukkueesta loukkaantumisen vuoksi. Tilalle nousee alun perin joukkueesta sivuun jäänyt Nicholas Hämäläinen.

Väisäsen lopputurnaus jää väliin Ruotsi-ottelussa sattuneen selkävamman myötä. Vamman epäiltiin aluksi olevan niin lievä, ettei se estäisi turnaukseen osallistumista, mutta alkuviikosta tehdyt kuvaukset osoittivat asian olevan toisin. Loukkaantuminen on valtava pettymys Väisäselle, jonka kausi on muutenkin ollut rikkonainen.

– Ensiksi ajattelimme, että kyseessä on lihasvamma ja olimme toiveikkaita sen suhteen. Sauli pysty harjoittelemaan vielä, vaikka tunsi siinä vähän kipuja. Eilisiset harjoitukset hän joutui jättämään kesken. Päätimme kuvauttaa selän tänään aamulla ja sieltä tuli ikäviä uutisia. Siellä on lannerangan kahden nikaman poikkihaarakkeessa kaksi murtumaa. Se vaatii neljästä kuuteen viikon toipumisen, mutta ei operaatiota. Todella ikävä juttu, Kanerva kommentoi torstaina järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Koska lopulliset kisajoukkueet lyötiin lukkoon kuluvan viikon tiistaina, tarvitsevat Huuhkajat muutokseen vielä Uefan luvan. Se kuitenkin todennäköisesti heltiää, sillä pelaajamuutoksia saa tehdä ennen kisoja lääkintäsyihin vedoten.

Hämäläinen jäi yhdessä Albin Granlundin kanssa treenaamaan joukkueen vahvuuteen, vaikka heitä ei kisajoukkueeseen valittukaan. Nyt päätös kantaa Hämäläisen kohdalla hedelmää, sillä esimerkiksi Väisäsen pelipaikalle suoraksi korvaajaksi tarjolla ollut Juhani Ojala ei kisajoukkueesta putoamisen jälkeen joukkueen keskuuteen jäänyt.

– Meillä on Jukka Raitala, joka pystyy myös topparina pelaamaan. Erinäisistä muista syistä, joita en lähde tässä nyt paljastamaan, ne vaikuttivat myös päätökseen. Se, että meillä oli nämä kaksi pelaajaa paikalla ja välittömästi käytettävissä, niin sillä oli myös merkitystä. Sinänsä topparien määrä ei tuossa tule putoamaan, koska Raitalaa voi myös käyttää topparina ja on pelannut sillä paikalla ihan hyvin, Kanerva sanoi.


Espanja - Englanti