Niklas Pyyhtiä saattaa olla seuraava suomalainen Italian pääsarjassa Serie A:ssa. Bolognan U19 joukkueessa pelaava Pyyhtiä on ollut suuressa roolissa seurajoukkueessaan.

Hongasta Bolognan U19 joukkueen paitaan vaihtanut Niklas Pyyhtiä on sopeutunut hienosti saapasmaahan. Keskikenttäpelaaja on onnistunut tällä kaudella neljästi maalinteossa, joka oikeuttaa joukkueen sisäisen maalipörssin jaeutulle kärkipaikalle. Joukkueen kausi on kuitenkin ollut vaikea ja ryhmä on sarjassa toiseksi viimeisenä.

– Meillä on ollut paljon sellaisia matseja, jotka ovat olleet täysin voitettavissa, mutta emme ole onnistuneet kääntämään niitä eduksemme. Meillä on ollut vaikeuksia maalinteon kanssa, ja vastustaja on monesti rankaissut tehokkaasti, Pyyhtiä kertoo.

– Omalta osaltani alku meni hieman totutellessa. Pelissäni on ollut paljon hyvää, mutta osittain tulostemme takia suhtaudun syyskauteeni aika kriittisesti, ja minulla on paljon parannettavaa. Olen kuitenkin tyytyväinen siitä, että olen päässyt pelaamaan melkein kaikki ottelut kokonaan.

Suomalainen on saanut mukavasti vastuuta joukkueen keskikentällä. Mies kehuu Primaveran pelitempoa.

– Meillä on kolmen keskikenttä, joista yksi on selkeä pohjapelaaja. Peleissä on tosi kova vauhti, ja molemmissa päissä tulee paljon tilanteita. Pelaajat ovat todella taitavia. Suomessa ehdin pelata miesten pelejä, jotka ovat tietenkin fyysisempiä kuin Primavera-ottelut.

Pyyhtiä harjoittelee säännöllisesti myös Bolognan edustusjoukkueen mukana. Hänet kutsuttiin joukkueen mukaan lokakuussa vierasotteluun Napolia vastaan, mutta tuolloin minuutteja ei vielä herunut.

– Se oli siisti kokemus, vaikka olisi tietenkin ollut hienompaa, jos olisin päässyt kentälle ja olisimme voittaneet. Kentällä oli kavereita, jotka olivat voittaneet kesällä EM-kisat – penkiltä sai hyvän kuvan siitä, millaista touhu on tosipeleissä.

Edustusjoukkueen päävalmentaja Siniša Mihajlović on aiemmin kertonut medialle pitävänsä Pyyhtiästä pelaajana. Positiiviset kommentit antavat uskoa siihen, että debyytti Serie A:ssa on vain ajan kysymys.

– Näen, että se on mahdollista. Kun pääsen parhaalle tasolleni, pystyn näyttämään vielä hieman enemmän osaamistani. Jos saan onnistumisia Primaverassa, voin saada näyttöpaikan.