Huuhkajien paidassa muun muassa viime kesän EM-kisoissa pelannut Nikolai Alho siirtyy uuteen seuraan. Viimeksi Unkarissa MTK Budapestissä pelannut Alho siirtyy Kreikan pääsarjaan Volos FC:n riveihin.

Vuosi sitten HJK:sta Unkariin siirtynyt Alho ehti edustaa MTK Budapestiä yhteensä 21 ottelussa. Niissä syntyi neljä maalisyöttöä. Kuluva kausi sujui suomalaiselta kuitenkin lähinnä sairastuvan puolella. Laitapuolustaja ehti pelata tällä kaudella budapestiläisseuran väreissä vain neljässä ottelussa.

Suomen riveissä 17 A-maaottelua pelannut Alho kiitti entistä seuraansa sosiaalisessa mediassa.

– Olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta ja kokemuksesta. Valmentajat, henkilökunta, kannattajat ja joukkuekaverit tulevat aina omistamaan paikan sydämessäni.

– Toivon teille pelkästään hyvää loppukautta varten. Nyt on uusien haasteiden aika.

Huuhkajapakin uusi seura on Kreikan pääsarjassa kymmenentenä. Volos on ollut viime aikoina vaikeuksissa ja hävinnyt kuudesta edellisestä pelistään viisi. Tällä hetkellä seura on seitsemän pisteen päässä ylemmän jatkosarjan paikasta.

Kreikan pääsarjan on Unkarin liigaa astetta kovempi sarja, joten oikean puolustajan seurasiirto on varmasti myös Huuhkajien päävalmentajan Markku Kanervan mieleen. Suomen kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että maajoukkueen vakiokoonpanoon kuuluvat pelaajat saavat seurassaan säännöllisesti peliaikaa, ja että he pelaavat mahdollisimman korkealla tasolla.

28-vuotias Alho murtautui Huuhkajien vakiomiehistöön vuoden 2020 Kansojen liigan aikana. Huuhkajat pelaavat seuraavat ottelunsa maaliskuussa, jolloin vastaan asettuu kahdessa ystävyysottelussa Islanti ja Slovakia. Seuraavat kilpailulliset ottelunsa joukkue pelaa kesäkuussa, kun Kansojen liiga uusi kausi potkaistaan käyntiin.


Espanja - Englanti