Markku Kanerva nimesi Huuhkajien joukkueen kesäkuun harjoitusotteluihin Portugalia ja Skotlantia vastaan. Joukkueessa on mukana kolme ensikertalaista.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva on nimennyt kesäkuun maaotteluihin jopa kolme A-maajoukkueen ensikertalaista. Niin Leo Walta, Juho Talvitie kuin Casper Terho ovatensimmäistä kertaa joukkueen mukana, kun Huuhkajat kohtaa kesäkuussa vuoden 2024 EM-kisoihin valmistautuvat Portugalin ja Skotlannin.

Walta edustaa Allsvenskanissa pelaavaa IK Siriusta, jonka otteluissa hän on tällä kaudella ollut avauksessa yhtä lukuun ottamatta jokaisessa. Keskikenttäpelaaja kuuluu Siriuksen runkopelaajiin ja on pelannut tällä kaudella lähes 90 prosenttia saatavilla olevista minuuteista.

Talvitie siirtyi kaksi vuotta sitten Lommel SK:hon, joka pelaa Belgian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Laituri kantoi tällä kaudella suurta vastuuta, kun Lommel tavoitteli sarjanousua. Tamperelainen pelasi yhteensä 35 ottelussa, joissa hän iski kolme maalia ja antoi kolme maalisyöttöä. Kevään nousukarsinnoissa Talvitie oli avauksessa jokaisessa kuudesta ottelusta. Lommel selvisi ykkösdivisioonan noudupudotuspelien parhaana joukkueena karsintaotteluun pääsarjan KV Kortrijkia vastaan, mutta hävisi kaksiosaisen otteluparin yhteismaalein 5-2. Ratkaisu nähtiin vasta toisen osaottelun jatkoajalla.

Terho puolestaan edustaa Belgian pääsarjassa pelaavaa Union Sain-Gilloisea, joka taisteli kauden viimeiselle kierrokselle asti Belgian mestaruudesta. Union jäi kuitenkin lopulta pisteen päähän mestaruuden voittaneesta Club Bruggesta. Laitahyökkääjänä useimmiten esiintyvä Terho sai vaihtelevasti vastuuta kauden aikana. Belgian liigassa hän pelasi noin kolmasosan tarjolla olleista minuuteista, eurokilpailuissa puolestaan noin neljäsosan.

Lisäksi Huuhkajien kesäkuun maaotteluissa nähdään tammikuussa Unkariin siirtynyt Urho Nissilä, joka tekee paluun maajoukkueeseen kahden vuoden tauon jälkeen, sekä marraskuussa Huuhkajissa debytoinut Tomas Galvez.

Muilta osin kesäkuun otteluihin nimetty joukkue on melko totutunkaltainen ja koostuu edellisissä EM-karsinnoissakin ydinryhmään kuuluneista pelaajista. Normaaleista runkopelaajista loukkaantumisten vuoksi maaottelut sivuun jättävät Marcus Forss, Rasmus Schüller ja Kaan Kairinen. Lisäksi Robert Taylor päätettiin jättää kokoonpanon ulkopuolelle. Portugalin pääsarjassa pelaava Otso Liimatta taas päätti itse jäädä sivuun kesäkuun maajoukkueleiriltä.

Venezian Jesse Joronen ja Joel Pohjanpalo nimettiin joukkueeseen, mutta kaksikko on todennäköisesti sivussa Portugali-ottelusta, joka pelataan vain kaksi päivää sen jälkeen, kun Venezia pelaa Serie A:n nousukarsintafinaalin toisessa osaottelussa.

Huuhkajat kohtaa ensin Portugalin tiistaina 4. kesäkuuta Lissabonissa. Kolme päivää myöhemmin, perjantaina 7. kesäkuuta, Huuhkajat pelaa Skotlantia vastaan Glasgow’ssa.

Huuhkajien joukkue kesäkuun maaotteluihin

Lukas Hradecky, Bayer 04 Leverkusen
Jesse Joronen, Venezia FC
Viljami Sinisalo, Aston Villa FC
Robert Ivanov, Eintracht Braunschweig
Richard Jensen, Aberdeen FC
Miro Tenho, Djurgårdens IF
Matti Peltola, D.C. United
Leo Väisänen, Austin FC
Nikolai Alho, Volos NPS
Ilmari Niskanen, Exeter City
Tuomas Ollila, Paris FC
Pyry Soiri, CS Universitatea Craiova
Tomas Galvez, Manchester City
Glen Kamara, Leeds United
Robin Lod, Minnesota United FC
Anssi Suhonen, Hamburger SV
Urho Nissilä, Puskás Akadémia FC
Leo Walta, IK Sirius
Niilo Mäenpää, Warta Poznan
Teemu Pukki, Minnesota United FC
Joel Pohjanpalo, Venezia FC
Benjamin Källman, Cracovia
Juho Talvitie, Lommel SK
Oliver Antman, FC Nordsjaelland
Casper Terho, Union Saint-Gilloise

Huuhkajien maaottelut kesäkuussa

Ti 4.6. klo 21:45: Portugali – Suomi (Estádio José Alvade, Lissabon)
Pe 7.6. klo 21:45: Skotlanti – Suomi (Hampden Park, Glasgow)