Pikkuhuuhkajat kohtaa maaliskuun lopussa EM-karsintaottelussa Kroatian sekä harjoitusottelussa Romanian. Joukkue maaliskuun maaotteluihin on nyt julkistettu.

Suomen alle 21-vuotiaiden poikien maajoukkue jatkaa EM-karsintaurakkaansa maaliskuun lopulla, kun joukkue kohtaa Kroatian Varaždinissä 29. maaliskuuta. Tärkeään karsintaotteluun joukkue valmistautuu pelaamalla Romaniaa vastaan harjoitusottelun neljä päivää aiemmin niin ikään vieraskentällä.

Edelliset karsintaottelunsa joukkue pelasi marraskuussa, jolloin Pikkuhuuhkajat kaatoi Viron, mutta joutui taipumaan Norjalle. Suomi on kuuden pelatun ottelun jälkeen karsintalohkonsa neljäntenä 10 pisteellä. Lohkovoittajat jatkavat parhaan lohkokakkosen kanssa suoraan ensi vuonna Romaniassa ja Georgiassa pelattavaan EM-turnaukseen. Muut lohkokakkoset etenevät EM-jatkokarsintaan.

Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Juha Malinen on maltillisen tyytyväinen syksyn karsintapelien antiin.

– Lähdimme ensimmäiseen karsintapeliimme nollista, mutta pelasimme syksyn aikana muutaman oikein hyvän ottelun. Joidenkin asioiden olisin toivonut loksahtavan vielä paremmin paikalleen – pistesaalista voi kuitenkin mielestäni pitää varsin mukiinmenevänä, Malinen toteaa Palloliiton verkkosivuilla.

Suomen joukkue on pääosin sama kuin syksyllä pelatuissa karsintaotteluissa. Nuoremman polven pelaajat toki puuttuvat, sillä kaikki U19-ikäluokan maajoukkuepelaajat ovat alle 19-vuotiaiden maajoukkueen mukana EM-jatkokarsinnoissa. Lisäksi Ilveksen Kalle Katz on nyt ensimmäistä kertaa maajoukkueen matkassa.

– Pelaajat tekivät syksyllä erinomaisesti töitä, eikä meillä ollut syitä suuriin muutoksiin. Maajoukkuetoiminnan osalta meillä on ollut nyt muutaman kuukauden tauko, ja olemme sen aikana seuranneet tiiviisti noin 40 pelaajan otteita heidän seurajoukkueissaan. Kaikki joukkueeseen nimetyt pelaajat ovat ansainneet tulla valituiksi, Malinen kertoo.

Ensi vuoden EM-kisoja isännöivä Romania ja kaikki kuusi karsintaotteluaan voittanut Kroatia tarjoavat Suomelle mielenkiintoisen haasteen. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Oulussa Kroatia oli vahvempi lukemin 2-0.

– Tällaiset kovat pelit kehittävät pelaajia sekä meitä joukkueena. On hieno asia, että maaottelu Romaniaa vastaan onnistui – ottelu tarjoaa meille parhaan mahdollinen valmistautumisen Kroatian kohtaamiseen. Edellisessä Kroatia-pelissä meillä oli kaikki ainekset voittoon, ja matsista jäi paljon hampaankoloon. Esityksemme antoi kuitenkin uskoa siitä, että pystymme haastamaan minkä tahansa joukkueen.

Suomen ottelut voi katsoa maksutta Yle Areenasta.

Pikkuhuuhkajien maaottelut maaliskuussa

Romania – Suomi 25.3. klo 17:15
Kroatia – Suomi 29.3. klo 19:00

Suomen joukkue (aiemmat seurat Suomessa)

Lucas Bergström (mv) Chelsea FC (Pargas IF, TPS)
Rasmus Leislahti (mv) Ilves (VPS, FC Honka, HJK, KyIF)
Viljami Sinisalo (mv) Aston Villa FC (FC Espoo, FC Honka, HyPS)
Terry Ablade AFC Wimbledon (FC Jazz, VPS, ORPa)
Oliver Antman FC Nordsjælland (IF Gnistan, TiPS, Legirus Inter, KoPSe)
Pyry Hannola HJK (SJK, RoPS)
Juho Hyvärinen FC Inter (RoPS, FC Santa Claus, FC Lynx)
Taneli Hämäläinen KuPS
Daniel Håkans SJK (VIFK, BK-48)
Kalle Katz Ilves (RoPS, HJK, KäPa)
Juho Kilo Hamburger SV (KäPa, SAPA, IF Gnistan)
Ville Koski FC Honka (TuPS, PKKU)
Adam Marhiev S.P.A.L Ferrara (HJK, FF Jaro)
Eetu Mömmö U.S. Lecce (Ilves, TPV)
Anthony Olusanya HJK (FF Jaro, Pietarsaaren Into)
Matti Peltola HJK (KeiKa)
Matias Rale FC Honka (TiPS)
Naatan Skyttä Toulouse FC (Ilves)
Anssi Suhonen Hamburger SV (KäPa, JäPS)
Julius Tauriainen SC Freiburg (HJK, FC WILD)
Robin Tihi IFK Värnamo
Matias Vainionpää SJK (TP-Seinäjoki)
Santeri Väänänen HJK (PPV)


Borussia Dortmund - Real Madrid