ComeOn

Juha Malinen on nimennyt Pikkuhuuhkajat kesäkuun ratkaiseviin EM-karsintaotteluihin. Suomella on jäljellä kolme karsintapeliä. Paikka EM-jatkokarsinnoissa on edelleen joukkueen omissa käsissä.

Suomi pelaa U21 EM-kisojen kolme viimeistä karsintaotteluaan kesäkuussa. Karsintalohkon tilanne on äärimmäisen mielenkiintoinen, sillä Pikkuhuuhkajat on vain kolmen pisteen päässä EM-jatkokarsintaan oikeuttavasta kakkossijasta. Tällä hetkellä kakkossijaa hallussaan pitävä Itävalta on pelannut kaksi ottelua Suomea enemmän.

Ensimmäinen Suomen kolmesta jäljellä olevasta karsintaottelusta on juuri Itävaltaa vastaan. Ottelu pelataan perjantaina 3. kesäkuuta Itävallassa. Tämän jälkeen Pikkuhuuhkajat kohtaa lohkokolmosena olevan Norjan ja Azerbaidzhanin kotonaan.

– Lähdemme hakemaan Itävallasta vierasvoittoa, mutta olemme tyytyväisiä myös pisteeseen. On harvinaista, että Suomi taistelee aidosti jatkopaikasta vielä U21-karsintojen viimeisissä otteluissa – joukkue on tehnyt upeaa työtä suurella sydämellä, joukkueen päävalmentaja Juha Malinen sanoi Palloliiton tiedotteessa.

Pikkuhuuhkajat ei pääse karsintaotteluihin parhaalla mahdollisella miehistöllään, sillä joukkueen suurimmista tähdistä sekä Eetu Mömmö että Anssi Suhonen joutuvat jättämään maajoukkuekomennuksen väliin loukkaantumisten takia. Lisäksi Adam Marhiev on pelikiellossa Itävaltaa vastaan. Myös Santeri Väänänen on loukkaantumisen takia sivussa.

– Anssi, Adam ja niin ikään loukkaantunut Santeri Väänänen ovat pelanneet suurimmat minuutit keskikentän puolustavassa roolissa. Meidän täytyy onnistua paikkaamaan heidän poissaolonsa, Malinen kertoo.

Uusina kasvoina joukkueeseen nimettiin vuonna 2003 syntyneet Topi Keskinen, Kai Meriluoto ja Agon Sadiku.

– Meriluoto ja Sadiku ovat saaneet liigassa paljon vastuuta ja yllättäneet monet. He ovat erittäin työteliäitä ja taitavia pelaajia, ja haluamme antaa heille näyttöpaikat. Keskinen tuo meille todella paljon nopeutta – hänellä on samoja ominaisuuksia kuin Daniel Håkansilla, joka on ollut joukkueellemme äärimmäisen tärkeä pelaaja, Malinen sanoo.

Suomen joukkue kesäkuun U21 EM-karsintaotteluihin (aiemmat seurat Suomessa): 

Lucas Bergström (mv) Chelsea FC (Pargas IF, TPS)
Rasmus Leislahti (mv) Ilves (VPS, FC Honka, HJK, KyIF)
Viljami Sinisalo (mv) Aston Villa FC (FC Espoo, FC Honka, HyPS)
Oliver Antman FC Nordsjælland (IF Gnistan, TiPS, Legirus Inter, KoPSe)
Pyry Hannola SJK (HJK, RoPS)
Juho Hyvärinen FC Inter (RoPS, FC Santa Claus, FC Lynx)
Taneli Hämäläinen KuPS
Daniel Håkans SJK (VIFK, BK-48)
Kalle Katz Ilves (RoPS, HJK, KäPa)
Topi Keskinen MP
Juho Kilo Hamburger SV (KäPa, SAPA, IF Gnistan)
Ville Koski FC Honka (TuPS, PKKU)
Adam Marhiev S.P.A.L Ferrara (HJK, FF Jaro)
Kai Meriluoto Ilves (HJK, KyIF)
Noah Nurmi FC Inter (VJS, KäPa)
Matias Rale FC Honka (TiPS)
Agon Sadiku FC Honka (HJK, HJS)
Naatan Skyttä Toulouse FC (Ilves)
Julius Tauriainen SC Freiburg (HJK, FC WILD)
Casper Terho HJK (MPS, Puotinkylän Valtti, PK-35, FC Kontu)
Robin Tihi IFK Värnamo
Matias Vainionpää SJK (TP-Seinäjoki)
Axel Vidjeskog Ilves (KuPS, FF Jaro, TUS)