ComeOn

Mika Lehkosuon valmentama Pikkuhuuhkajalauma halusi saada mahdollisimman kovan kamppailun alleen ennen tiistaina Armeniaa vastaan pelattavaa tärkeää EM-karsintaottelua. Valmistautuminen ensi viikolle ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä Ruotsi oli Boråsissa erittäin tyly isäntä.

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen kenraaliharjoitus ensi tiistaina jatkuviin EM-karsintoihin sujui negatiivissa merkeissä. Ruotsi oli edellä jokaisella osa-alueella ja otti kotiyleisönsä edessä vakuuttavan 3-0 voiton.

Pikkuhuuhkajat olivat vaikeuksissa heti ensimmäisestä pillin vihellyksestä lähtien sinikeltaisten vyöryttäessä hyökkäyksiään jatkuvalla syötöllä. Melker Widell laukoi tulisesti noin kymmenen minuutin kohdalla, mutta Aalborgin keskikenttäpelaajan yritys pysähtyi maalikehikkoon.

Suomi alkoi osoittaa heräämisen merkkejä tahmean alkunsa jälkeen. Niklas Pyyhtiä pelasi tuhannen taalan paikan Topi Keskiselle, mutta tämän viimeistely ontui pahemman kerran. Adam Marhievilla oli niin ikään oma tilaisuutensa, mutta hänen vetonsa karkasi tolpan väärälle puolelle.

Kun Suomi ei käyttänyt omia tilaisuuksiaan, Ruotsi iski pelin avausmaalin avausjakson loppuhetkillä. Pikkuhuuhkajat sekoilivat pelivälineen kanssa kohtalokkain seurauksin omalla alueellaan ja superlupaus Roony Bardghji vei länsinaapurin johtoon.

Suomi aloitti toisen jakson terävästi – Ruotsin tehokkuus ratkaisi ottelun

Suomi suoritti useita vaihtoja puoliajalla ja lähti toiselle jaksolle sisuuntuneena. Pyyhtiä pääsi kiskaisemaan hyvältä tontilta. Osoite jätti jälleen kerran toivomisen varaa ja tasoitus jäi haaveeksi. Suomen paras tilaisuus siunaantui vajaan tunnin kohdalla vaihdosta sisään tulleelle Eetu Mömmölle, mutta hänen yrityksensä karkasi leveäksi.

Ruotsi käytti omat tilaisuutensa tehokkaasti hyödykseen. Ensin Oliver Pettersson ohjasi epäonnekkaasti pallon omaan maalin 66. minuutilla. Isäntien kolmas osuma näki päivänvalon vain seitsemän minuuttia myöhemmin, kun Daniel Svensson niittasi ottelun loppulukemat Suomen puolustuksen epäonnistuttua purussaan.

Ruotsi tarjosi juuri niin kovan haasteen kuin odottaa saattoi ja ottelu jätti runsaasti kysymysmerkkejä Suomen iskukyvystä. Tehokkuus maalipaikoissa ja oman alueen puolustaminen ovat varmasti teemoja, jotka Mika Lehkosuo nostaa pöydälle ennen tiistaista Armenia-ottelua.

Ruotsi – Suomi 3-0 (1-0)

40’ 1-0 Roony Bardghji
66’ 2-0 Oliver Pettersson (oma maali)
73’ 3-0 Daniel Svensson