ComeOn

Suomi nappasi U21 EM-kisojen karsinnoissa tyylipuhtaan voiton Albaniasta Turun Veritas stadionilla perjantaina.

Pikkuhuuhkajat aloitti ottelun täydellisesti. Pitkä hyökkäys ottelun neljännellä minuutilla päättyi kotiyleisön juhliin, kun Leo Walta vapautti pystysyötöllään Kalle Walliuksen, jonka keskityksen Otso Liimatta jatkoi Albanian maalin alakulmaan.

Vain kaksi minuuttia myöhemmin Liimatta oli uudestaan maalinteossa. Myös tällä kertaa hyökkäys rakennettiin laidan kautta. Tällä kertaa alustuspuuhissa oli kuitenkin vasemman laidan kaksikko Tomas GalvezTopi Keskinen.

Liimatta oli vielä hetkeä myöhemmin iskeä hattutempun jo pelin ensimmäisen kymmenen minuutin aikana, mutta Klidman Lilo venyi Albanian maalilla hienoon torjuntaan. Pikkuhuuhkajat jatkoi kuitenkin aktiivista prässäyspeliään, eikä vierasjoukkue tuntuvat pääsevän peliin mukaan ollenkaan.

Vasta reilun puolen tunnin pelin jälkeen Albania alkoi saada hyökkäyspeliään käyntiin ja onnistui luomaan myös muutaman puolittaisin maalipaikan. Todellista uhkaa Lucas Bergströmin vartioimalle maalille ei kuitenkaan syntynyt.

Suomi aloitti toisen jakson yhtä terävästi kuin ensimmäisenkin. Vain kolme minuuttia oli pelattu, kun Liimatta riisti pallon Albanian puolustukselta, karkasi läpiajoon ja viimeisteli hattutemppunsa.

Maalin jälkeen Albanian pelaajat alkoivat lämmetä, ja peli jatkuikin aaltoilevana ja erittäin rikkonaisena. Vaarallisemmat paikat siunaantuivat edelleen Suomelle, mutta Lilo pelasi hyvin, eikä Pikkuhuuhkajien viimeistelypeli ollut timanttisimmillaan.

Kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Albania kavensi, kun Adrion Pajaziti pääsi ensimmäisenä irtopalloon ja tykitti joukkueensa avausmaalin. Maali toi albanialaisille lisää uskoa, mutta Pikkuhuuhkajat puolusti hienosti, minkä lisäksi Bergström venyi yhteen loistavaan torjuntaan.

Aivan viime hetkillä vaihtopelaajat Eetu Mömmö ja Miska Ylitolva pääsivät vielä vastahyökkäykseen, joka päättyi Ylitolvan viimeistelemään 4-1 maaliin.

EM-karsinnat jatkuvat Pikkuhuuhkajien osalta tiistaina, jolloin joukkue pelaa Romaniaa vastaan vieraissa. Suomi on kahden ottelun jälkeen karsintalohkonsa kolmantena, kolme pistettä Sveitsiä sekä ottelun enemmän pelannutta Albaniaa perässä.

Suomi – Albania 4-1 (2-0)

4’ Otso Liimatta 1-0
6’ Otso Liimatta 2-0
48’ Otso Liimatta 3-0
80’ Adrion Pajaziti 3-1
90+6’ Miska Ylitolva

Suomen kokoonpano

Lucas Bergström (mv)
Kalle Wallius
Ville Koski
Tony Miettinen
Tomas Galvez
Leo Walta (81’ Jere Kallinen)
Santeri Väänänen (64’ Santeri Väänänen)
Juho Talvitie (64’ Miska Ylitolva)
Niklas Pyyhtiä
Topi Keskinen (74’ Eetu Mömmö)
Otso Liimatta (74’ Kai Meriluoto)