ComeOn

Kuva: Wallpaperflare.com

Suomen alle 21-vuotiaiden poikien maajoukkue osallistuu joulukuussa Eerikkilässä järjestettävälle maajoukkueleirille. Leiri järjestetään yhdessä Suomen Puolustusvoimien Urheilukoulun kanssa. Leirin viimeisenä päivänä pelataan maajoukkueen ja Urheilukoulun sisäinen harjoitusottelu.

Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Juha Malinen on nimennyt 14 pelaajaa joulukuussa järjestettävälle Suomen U21-maajoukkueen ja Puolustusvoimien Urheilukoulun yhteisleirille. Leiri järjestetään Eerikkilässä 7.–9.12.

Leiri antaa Maliselle mahdollisuuden työskennellä pelaajien kanssa myös talvisesongin aikana, vaikkei kalenterissa ole virallisia maajoukkuetapahtumia. Suomi pelaa seuraavat kilpailulliset ottelunsa maaliskuussa, jolloin karsinnat alle 21-vuotiaiden EM-kisoihin jatkuvat.

Suomi on kuuden ottelun jälkeen karsintalohkonsa neljäntenä, kaksi pistettä kolmantena olevaa ja ottelun enemmän pelannutta Itävaltaa jäljessä. Norja on lohkon toisena, viisi pistettä Pikkuhuuhkajia edellä. Lohkoa johtaa Kroatia, jolla on kolme pistettä Norjaa enemmän.

Suomi kohtaa ensi vuoden aikana koko lohkon kärkikolmikon sekä viidentenä olevan Azerbaidzhanin. Paikka U21 EM-kisoissa on siis pitkälti Pikkuhuuhkajien omissa käsissä.  Kroatian Suomi kohtaa maaliskuussa ja Itävallan, Azerbaidzhanin sekä Norjan kesäkuussa.

U21 EM-kisat pelataan vuoden 2023 kesä- ja heinäkuussa Romaniassa ja Georgiassa. Jokaisen karsintalohkon voittaja, sekä paras lohkokakkonen, selviää suoraan EM-kisoihin. Loput kahdeksan lohkokakkosta pelaavat keskenään pudotuspelit neljästä jäljellä olevasta kisapaikasta. Myös molemmat kotijoukkueet ovat automaattisesti lopputurnauksessa.

U21-maajoukkueen pelaajat joulukuun leirille (suluissa kasvattajaseurat):
Mikael Almén, Ilves (TPV, Parkunmäen Apassit)
Jusif Ali, HIFK (HJK, LePa, FC Espoo)
Samuel Anini jr, HJK (PKKU, Hakunilan Riento, FC Kontu)
Doni Arifi, Ilves (FC Honka)
Aatu Hakala (mv), FC Haka (TiPS, FC Legirus Inter, KoPSe)
Jere Kallinen, AC Oulu (OLS)
Miika Koskela, AC Oulu (OLS, OTP, OrPa, Ajax-Sarkkiranta)
Tuomas Ollila, Ilves (HJK, KäPa, HJS)
Patrik Raitanen, HJK (FC Jazz, FC Ulvila)
Momodou Sarr, Ilves (VPS)
Jeremiah Streng, SJK (VIFK, Iskmo-Jungsund Bollklubb) (nimetty 1.12.)
Joona Tiainen (mv), FC Lahti (FC Kuusysi)
Eemeli Virta, FC Lahti (MYPA, FC Reipas, FC Kuusysi)

Erinäisistä syistä leiriltä jäivät pois:
Enoch Banza, Raufoss IL (HJK)
Tony Miettinen, KuPS (SiPS)
Noah Nurmi, FC Inter (VJS, KäPa)
Anthony Olusanya, HJK (FF Jaro, Pietarsaaren Into)