Portugali jalkapallon EM-kisoissa – joukkue, otteluohjelma ja tulokset

Etusivu » Portugali jalkapallon EM-kisoissa – joukkue, otteluohjelma ja tulokset
Portugali jalkapallon EM-kisoissa – joukkue, otteluohjelma ja tulokset2022-06-30T13:05:31+03:00

Velobet

Portugali jalkapallon EM-kisoissa 2022 – lohko ja otteluohjelma

Portugali pelaa tämän kesän EM-kisoissa C-lohkossa. Samassa lohkossa pelaavat myös Hollanti, Ruotsi ja Sveitsi. Portugali pelaa lohkovaiheen pelinsä Sheffieldissä ja Wigan & Leigh’ssä.

Portugali voittaa EM-kultaa

Kerroin: 120.00

#
Joukkue
PO
V
T
H
M
PST
1
Ruotsi
3
2
1
0
8 - 2
7
2
Hollanti
3
2
1
0
8 - 4
7
3
Sveitsi
3
0
1
2
4 - 8
1
4
Portugali
3
0
1
2
4 - 10
1


Portugalin otteluohjelma EM-kisoissa 2022

Lauantaina 9. heinäkuuta klo 19:00: Portugali – Sveitsi
Keskiviikkona 13. heinäkuuta klo 22:00: Hollanti – Portugali
Sunnuntaina 17. heinäkuuta klo 19:00: Ruotsi – Portugali

Lue lisää C-lohkosta täältä!

🇵🇹​ Portugalin joukkue EM-kisoissa 2022

Maalivahdit

Rute Costa, Famalicao
Patricia Morais, Braga
Ines Pereira, Servette

Puolustajat

Catarina Amado, Benfica
Mariana Azevedo, Famalicao
Alicia Correia, Sporting Lissabon
Carole Costa, Benfica
Diana Gomes, Braga
Joana Marchao, Sporting Lissabon
Silvia Rebelo, Benfica

Keskikenttäpelaajat

Andreia Faria, Benfica
Andreia Jacinto, Sporting Lissabon
Vanessa Marques, Braga
Franscisca Nazareth, Benfica
Andreia Norton, Braga
Fatima Pinto, Sporting Lissabon
Tatiana Pinto, Levante
Dolores Silva, Braga

Hyökkääjät

Ana Borges, Sporting Lissabon
Telma Encarnacao, Maritimo
Carolina Mendes, Braga
Diana Silva, Sporting Lissabon
Jessica Silva, Benfica

🇵🇹​ Portugalin tie EM-kisoihin 2022

Portugali pelasi karsintalohkossa E Suomen, Skotlannin, Albanian ja Kyproksen kanssa. Joukkue voitti kahdeksasta ottelustaan kuusi – ainoastaan Suomea vastaan Portugali ei onnistunut raapimaan kasaan yhtään voittoa. Kahdesta ottelusta Helmareita vastaan joukkueen pistetili karttui vain yhdellä pisteellä. Näin Portugali sijoittui lohkon toiseksi ja eteni EM-jatkokarsintaan, jossa se sai vastaansa Venäjän. Kaksiosainen ottelupari oli todell tarkkaa jalkapalloa, ja 180 minuutin aikana tehtiin vain yksi maali. Sen teki kuitenkin Venäjä, joka näin eteni EM-kisoihin. Toukokuun 2. päivä Uefa päätti kuitenkin hyllyttää Venäjän kesän EM-kisoista maan aloittaman sodan takia, ja Portugali nostettiin sen tilalle EM-kisojen C-lohkoon.

Portugalin otteluiden tulokset EM-karsinnoissa:

4. lokakuuta 2019: Albania – Portugali 0-1
12. marraskuuta 2019: Portugali – Suomi 1-1
23. lokakuuta 2020: Kypros – Portugali 0-3
27. lokakuuta 2020: Portugali – Kypros 1-0
27. marraskuuta 2020: Portugali – Skotlanti 1-0
1. joulukuuta 2020: Portugali – Albania 1-0
19. helmikuuta 2021: Suomi – Portugali 1-0
23. helmikuuta 2021: Skotlanti – Portugali 0-2

9. huhtikuuta 2021: Portugali – Venäjä 0-1
13. huhtikuuta 2021: Venäjä – Portugali 0-0

🇵🇹​ Portugalin naisten maajoukkue aiemmissa EM-kisoissa

Portugalin naisten maajoukkueella on takanaan vasta yhdet EM-kisat. Nyt joukkue toivoo tekevänsä kansainväliseen jalkapalloyleisöön hieman suuremman vaikutuksen kuin ensimmäisellä kerralla. Alta voit lukea lisää Portugalin aiemmasta EM-kisamatkasta.

EM-kisat 2017 Hollannissa

Portugali teki debyyttinsä naisten EM-kisoissa kesällä 2017 Hollannissa. Joukkue arvottiin silloin turnauksen D-lohkoon, jossa pelasi myös naapurimaa Espanja sekä Skotlanti ja Englanti. Historiansa ensimmäisessä arvokisaottelussa Portugali hävisi Espanjalle 2-0, mutta heti toisesta ottelusta matkaan tarttui ensimmäinen voitto arvokisoissa. Carolina Mendes ja Ana Leite iskivät maalit, kun Skotlanti kaatui 1-2. Lohkon päätökierroksella Portugali kuitenkin hävisi Englannille samoin lukemin ja jäi alkulohkonsa hännille.

Portugalin joukkue EM-kisoissa 2017

Maalivahdit:
Rute Costa, Patrícia Morais, Jamila Martins

Puolustajat:
Carole, Matilde Fidalgo, Mónica Mendes, Sílvia Rebelo, Raquel Infante

Keskikenttäpelaajat:
Amanda da Costa, Andreia Norton, Cláudia Lima, Cláudia Neto, Dolores Silva, Diana Gomes, Tatiana Pinto, Fátima Pinto, Mélissa Antunes, Vanessa Marques

Hyökkääjät:
Ana Leite, Ana Borges, Carolina Mendes, Diana Silva, Jéssica Silva, Laura Luís, Suzane Pires

🇵🇹​ Portugalin miesten maajoukkue aiemmissa EM-kisoissa

Portugali on vuosien saatossa voittanut kertaalleen miesten EM-hopeaa (vuonna 2004) ja yhden Euroopan mestaruuden (Ranskassa vuonna 2016). Vuonna 2004, jolloin Portugali eteni ensimmäistä kerta EM-finaaliin, turnaus järjestettiin maan kotikentillä. Alta voit lukea lisää Portugalin aiemmista miesten EM-turnauksista.

EM-kisat 2020 Euroopassa

Portugali selviytyi EM-kisoihin karsintojen B-lohkosta, jossa se pelasi yhdessä Serbian, Luxemburgin, Liettuan ja Ukrainan kanssa. Karsinnat alkoivat yllättävästi kahdella tasapelillä kotikentällä, mutta sen jälkeen Portugali eteni karsinnoissa voitosta voittoon, lukuun ottamatta vierasreissua Ukrainaan. Joukkue sijoittui lopulta oman lohkonsa kakkoseksi ja eteni suoraan EM-kisoihin.

Itse turnauksessa hallitseva mestari arvottiin niin sanottuun kuolemanlohkoon Saksan, Ranskan ja Unkarin kanssa. Lohkosta tuli odotetusti koko kisojen mielenkiintoisin. Portugali aloitti vahvasti nuijimalla altavastaajana lohkoon lähteneen Unkarin 3-0. Seuraavassa ottelussa Saksaa vastaan joukkue oli kuitenkin suuremmissa ongelmissa, ja maalirikas ottelu päättyi lopulta Saksalle 2-4. Päätöskierroksen ottelu Ranskaa vastaan päättyi tasan 2-2, kun Cristiano Ronaldo iski kaksi maalia rangaistuspotkuista. Neljällä pisteellä Portugali sijoittui lohkonsa kolmanneksi, mutta eteni pudotuspeleihin yhtenä parhaista lohkokolmosista. Unelma mestaruuden uusimisesta kuitenkin päättyi heti neljännesvälierissä Belgiaa vastaan, kun Thorgan Hazardin maali ensimmäisen jakson lopussa upotti nollille jääneen Portugalin.

Portugalin joukkue EM-kisoissa 2020

Maalivahdit:
Rui Patricio, Anthony Lopes, Rui Silva

Puolustajat:
João Cancelo, Nélson Semedo, José Fonte, Rúben Dias, Pepe, Nuno Mendes, Raphaël Guerreiro

Keskikenttäpelaajat:
Danilo Pereira, João Palhinha, Rúben Neves, João Moutinho, Renato Sanches, Bruno Fernandes, Sérgio Oliveira, William Carvalho

Hyökkääjät:
Pedro Gonçalves, André Silva, Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo, Diogo Jota, Gonçalo Guedes, João Félix

Euro 2016 Ranskassa

Portugali tuli kolmanneksi lohkossaan pelattuaan tasan ottelunsa Islantia, Itävaltaa ja Unkaria vastaan. Tästä huolimatta luvassa oli jatkopaikka. 16 parhaan joukossa Portugali päihitti Kroatian jatkoajalla, ja puolivälierässä Puola kaatui rankkareilla. Välierässä Portugali nappasi Walesin päänahan 2–0-voitollaan ja eteni näin ollen EM-kisojen päätösotteluun. Joukkueen tähtipelaaja Cristiano Ronaldo joutui jättämään viheriön jo aikaisessa vaiheessa loukkaantumisen takia, mutta Portugali onnistui silti kampeamaan jatkoajalla voiton – ja kultamitalin – Ranskasta.

Portugalin joukkue EM-kisoissa 2016

Maalivahdit
Anthony Lopes, Eduardo, Rui Patricio

Puolustajat
Bruno Alves, Cedric, Jose Fonte, Eliseu, Pepe, Raphael Guerreiro, Ricardo Carvalho, Vieirinha

Keskikenttäpelaajat
Adrien Silva, Joao Mario, William Carvalho, Andre Gomes, Danilo Pereira, Renato Sanches, Joao Moutinho

Hyökkääjät
Cristiano Ronaldo, Eder, Nani, Rafa, Ricardo Quaresma

Euro 2012 Puolassa ja Ukrainassa

Portugali sijoittui lohkonsa toiseksi hävittyään Saksalle ja voitettuaan Tanskan ja Hollannin. Puolivälierässä Ronaldo teki ottelun ainoan maalin Tsekkiä vastaan. Välierä Espanjan kanssa olikin sitten maaliton niin pitkään, että ottelu päätyi rankkareille. Tässä kisassa Espanja osoittautui tarkemmaksi.

EM-kisat 2008 Itävallassa ja Sveitsissä

Lohkovaiheessa Portugali nappasi voitot Turkista ja Tsekistä mutta hävisi Sveitsille. Kuudella pisteellä pääsi ensimmäiseltä paikalta jatkoon, mutta välierässä Saksa oli hitusen parempi lukemin 3–2.

EM 2004 Portugalissa

Portugali pääsi pelaamaan vuoden 2004 kisat kotonaan, jossa lohkovaiheessa tulivat vastaan Kreikka, Espanja ja Venäjä. Taival alkoi tappiolla Kreikalle, mutta seuraavat kaksi ottelua olivatkin sitten Portugalin osalta kolmen pisteen arvoisia suorituksia. Joukkue voitti täten lohkonsa ja pääsi kohtaamaan Englannin puolivälierässä. Luvassa oli rangaistuslaukauskilpailu, jonka Portugali voitti. Hollanti tarjosi seuraavan vastuksen, mutta Portugali oli parempi ja pääsi näin ollen etenemään aina päätösotteluun saakka. Kultaa ei kuitenkaan Portugalille kotikisoista herunut, vaan Kreikka tälläsi ottelun ainoan osuman verkkoon.

EM-kisat vuonna 2000 Belgiassa ja Hollannissa

Portugali pysyi koko lohkovaiheen voittamattomana ja päihitti niin Englannin ja Romanian kuin Saksankin. Turkki tarjosi hyvän vastuksen puolivälierässä, mutta Portugalin Nuno Gomes onnistui silti tekemään ottelun ainoat kaksi maalia. Välierässä vastaan asettuikin sitten Ranska, joka päihitti Portugalin lopulta dramaattisesti Zidedine Zidanelle myönnetyllä jatkoaikarankkarilla.

EM 1996 Englannissa

Portugali aloitti kisat pelaamalla tasan Tanskan kanssa ja voittamalla Turkin. Lohkon päätösottelussa puolestaan kaatui Kroatia lukemin 3–0. Seitsemällä pisteellä Portugali voitti lohkonsa, mutta puolivälierässä Tsekki onnistui pääsemään niskan päälle ja pudotti joukkueen jatkosta.

EM-kisat 1984 Ranskassa

Portugali teki jalkapallon EM-kisaturnausdebyyttinsä Ranskan maaperällä, jossa se joutui vaikeaan lohkoon Espanjan, Länsi-Saksan ja Romanian kanssa. Siitä huolimatta Portugali onnistui pusertamaan tasapelit kahdesta ensimmäisestä vastustajastaan ja voiton Romaniasta. Tämä merkitsi lohkon toista sijaa ja pudotuspeleihin pääsyä. Välierässä vastaan tuli Ranska, jonka kanssa ottelun varsinainen peliaika päättyi 2–2. Jatkoajalla Ranska viimein teki voittomaalin.