ComeOn

Kovatasoisen alkulohko F:n ottelut pelataan Saksassa ja Unkarissa. Järjestäjäkaupungit ovat Saksan München ja Unkarin pääkaupunki Budapest. Saksa pääsee pelaamaan kaikki kolme otteluaan kotikentällään.

Münchenissa otteluihin päästetään 14 500 katsojaa ottelua kohden, mikä vastaa 22% Allianz Arenan täydestä kapasiteetista. Budapestissä viranomaiset puolestaan aikovat käyttää stadionilla täydellä kapasiteetilla, mikä tarkoittaa, että se on futiksen EM 2021 ainoa stadion, joka tulee olemaan täynnä katsojia kisojen aikana.


#
Joukkue
PO
V
T
H
M
PST
1
Ranska
3
1
2
0
4 - 3
5
2
Saksa
3
1
1
1
6 - 5
4
3
Portugali
3
1
1
1
7 - 6
4
4
Unkari
3
0
2
1
3 - 6
2

Otteluaikataulu lohko F – EM 2021

1. Kierros
Tiistaina 15. kesäkuuta klo 19.00 Unkari – Portugali (Budapest)
Tiistaina 15. kesäkuuta klo 22.00 Ranska – Saksa (München)

2. Kierros
Lauantaina 19. kesäkuuta klo 16.00 Unkari – Ranska (Budapest)
Lauantaina 19. kesäkuuta klo 19.00 Portugali – Saksa (München)

3. Kierros
Keskiviikkona 23. kesäkuuta klo 22.00 Portugali – Ranska (Budapest)
Keskiviikkona 23. kesäkuuta klo 22:00 Saksa – Unkari (München)

Alkulohko F EM-kisoissa 2021

Lohkovoittaja kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella lohkon A, B tai C kolmanneksi tulleen joukkueen Romaniassa, Bukarestin Kansallisareenalla 28. kesäkuuta. Lohkon toiseksi tullut kohtaa neljännevälierissä lohkon D voittajan ​​Englannissa, Lontoon Wembleyllä 29. kesäkuuta. Jos lohkossa kolmanneksi jäänyt joukkue etenee myös pudotuspeleihin, kohtaa se B- tai C-lohkon voittajan Budapestissa tai Sevillassa.

Kertoimet: Alkulohko F voittaja – Jalkapallon EM 2021

Vedonlyöntikertoimet Alkulohko F

Unkari Unkari EM-kisoissa 2021

Unkari lähtee EM-lopputurnaukseen selvänä altavastaajana, eikä tilannetta helpota se, että joukkue arvottiin selvästi kisojen kovatasoisimpaan lohkoon. Jos Unkarin sijoitus lohkovaiheen päätteeksi on mitään muuta kuin lohkon viimeine, puhutaan todella järisyttävästä yllätyksestä. Toisaalta edellisissäkään EM-kisoissa Unkari ei lähtenyt suosikkien joukossa omaan alkulohkoonsa, mutta onnistui silti selviämään pudotuspeleihin lohkovoittajana, ennen muun muassa tulevaa Euroopan mestaria Portugalia.

Unkari ei päässyt EM-lopputurnaukseen karsintojen kautta, mutta onnistui lunastamaan paikkansa kisoissa Uefa Nations Leaguen pudotuspelien kautta. Ensin joukkue kukisti välierässä Romanian, minkä jälkeen se onnistui voittamaan finaalissa Islannin. Pitkään näytti siltä, että Islanti olisi joukkueista se, joka jatkaisi EM-kisoihin, mutta Unkari onnistui tasoittamaan pelin aivan ottelun loppuhetkillä ja käänsi lopulta voiton itselleen jatkoajalla. 2-1 voitto siivitti maan historiansa kolmansiin EM-kisoihin.

Lohkoarvonnassa Unkari ei ollut kuitenkaan yhtä onnekas, sillä se arvottiin todelliseen kuolemanlohkoon. Jo nyt kannattajat ympäri maailman pitävät varmana, että Unkari joutuu jättämään kisat kesken alkulohkojen päätyttyä. Olisikin suoranainen ihme, jos maa onnistuisi jatkamaan lohkostaan pudotuspeleihin. Pienen sauman maalle kuitenkin kenties tarjoaa se, että se pääsee pelaamaan ottelunsa Ranskaa ja Portugalia vastaan kotikentällään Budapestissä.

Tietoja Unkarin joukkueesta:
Päävalmentaja: Attila Vago
Menestys EM-karsinnoissa: Voitti pudotuspelit Kansojen liigassa
Sijoitus maailman rankingissa: 40
Paras maalintekijä EM-karsinnoissa: Willi Orban (3 maalia)
Aiemmat EM-kisat: 3 (1964,1972,2016)
Paras EM-menestys: Kolmas sija 1964

Unkarin alkulohko-ottelut vuoden 2021 jalkapallon EM-kisoissa

15.6.2021, 19:00
Unkari – Portugali

19.6.2021, 16:00
Unkari – Ranska

23.6.2021, 22:00
Saksa – Unkari

Lue lisää joukkueesta

Portugali Portugali EM-kisoissa 2021

Portugali oli yksi ensimmäisistä maista, joka varmisti pääsynsä EM-lopputurnaukseen, vaikkei omaa karsintalohkoaan voittanutkaan. Uefa Nations Leaguen voiton myötä joukkue kuitenkin varmisti kisapaikkansa jo ennen kuin EM-karsinnat olivat pelattu loppuun.

Portugali lähtee kesän kisoihin hallitsevana Euroopan mestarina ja yhtenä turnauksen suurimmista ennakkosuosikeista – eikä pelkästään Cristiano Ronaldon takia. Ronaldolle kisat saattavat kuitenkin olla uran viimeiset EM-kisat, joten on varmaa, että voitonhimoinen lusitaani lähtee turnaukseen täynnä nälkää. Portugalilla on kuitenkin käsissään todella laadukas pelaajamateriaali myös kapteeninsa lisäksi. Päävalmentaja Fernando Santos on lähtenyt rohkeasti ajamaan sisään sukupolvenvaihdosta, ja nostanout maajoukkueen avainpelaajiksi sellaisia nuoria tähtiä kuin João Félixin, Rúben Diasin, Rúben Nevesin ja Diogo Jotan. Kun edellisissä kisoissa kultaa juhlineesta joukkueesta on vielä jäljellä runkopelaajia esimerkiksi João Moutinhon ja Bernardo Silvan muodossa, on Portugalilla käsissään sellainen sekoitus nouruutta ja kokemusta, joka voi johtaa kisoissa pitkälle.

EM-karsinnoissa joukkue ei juuri vakuuttanut, ja jäi lopulta lohkonsa toiseksi kolmeen pisteen päähän Ukrainasta. On kuitenkin huomioitava, ettei Portugalilla ollut peleissä panoksena kisapaikkaa muiden joukkueiden tavoin, joten karsintamenestyksestä tuskin voi vetää liian suuria johtopäätöksiä. Uefa Nations Leaguen toisella kaudella maa kuitenkin taisteli Ranskan kanssa lohkovoitosta viimeiseen asti, ja osoitti, että parhaimmillaan se on edelleen yksi maailman kovimmista maajoukkueista. Ei olisi yllätys, vaikka Portugali menisi kesän kisoissa päätyyn asti.

Tietoja Portugalin joukkueesta:
Päävalmentaja: Fernando Santos
Menestys EM-karsinnoissa: Voitti Kansojen liigan ja sijoittui toiseksi karsintalohkossa B.
Sijoitus maailman rankingissa: 5
Paras maalintekijä EM-karsinnoissa: Cristiano Ronaldo (11 maalia)
Aikaisemmat EM-kisat: 7 (1984, 1996, 2000, 2004, 2008, 2012, 2016)
Paras saavutus EM-kisoissa: Euroopan mestari 2016

Portugalin alkulohko-ottelut vuoden 2021 jalkapallon EM-kisoissa

15.6.2021, 19:00
Unkari – Portugali

19.6.2021, 19:00
Portugali – Saksa

23.6.2021, 22:00
Portugali – Ranska

Lue lisää joukkueesta

Ranska Ranska EM-kisoissa 2021

Ranska saapuu EM-kisoihin hallitsevana maailmanmestarina, ja on luonnollisesti jo siksi yksi suurimpia suosikkeja koko turnauksen voittajaksi. Maalla on myös käsissään kenties koko turnauksen laadukkain pelaajamateriaali, mikä luonnollisesti tekee siitä entistä suuremman mestarisuosikin. Les Bleus halua varmasti kirkastaa edellisten EM-kisojen hopeamitalinsa, ja on varmaa, että maailmanmestaruudesta huolimatta joukkue saapuu kesän kisoihin voitonhimoisena ja täynnä nälkää. Jo pelaajan legendan asemaan noussut Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps on onnistunut nostamaan pelaajiensa itseluottamuksen niin korkealle tasolla, että joukkue varmasti uskoo mahdollisuuksiinsa edetä kisoissa loppuun asti.

Ranska selvitti tiensä EM-karsinnoista kisoihin ilman suurempia vaikeuksia. Karsintojen parhaana maalintekijänä loisti Olivier Giroud, jonka paikka koko majoukkueessa on asetettu kyseenalaiseksi. Deschamps kuitenkin luottaa konkarihyökkääjään, sillä hän tietää, ettei Giroud’n arvoa mitata vain maalien määrässä. Kärki sopii Ranskan pelityyliin täydellisesti ja tarjoaa enemmän vapauksi ympärillään hääriville tähdille Antoine Griezmannille sekä Kylian Mbappélle. Näistä kahdesta Griezmann oli joukkueen selvä ykköstähti kesän 2018 MM-kisoihin lähdettäessä, mutta nyt valtikan voidaan väittää siirtyneen Mbappélle. Kesän kisat voivat hyvinkin olla ne, joissa nuorukainen lopulta nostaa itsensä maailman parhaan pelaajan valtaistuimelle.

Myös Uefa Nations Leaguessa Ranska voitti oman lohkonsa häviämättä yhtään ottelua. Joukkueen tekeminen on viime vuosina ollut todella vakuuttavaa, ja olisi suoranainen ihme, jos Les Bleus ei etenisi vuoden 2021 EM-kisoissa pitkälle.

Tietoja Ranskan joukkueesta
Päävalmentaja: Didier Deschamps
Menestys EM-karsinnassa: Voitti karsintaryhmän H.
Sijoitus maailman rankingissa: 2
Paras maalintekijä EM-karsinnoissa: Oliver Giroud (6 maalia)
Aiemmat EM-kisat: 7 (1984, 1996, 2000, 2004, 2008, 2012, 2016)
Paras saavutus EM-kisoissa: Euroopan mestari 1984 ja 2000

Ranskan alkulohko-ottelut vuoden 2021 jalkapallon EM-kisoissa

15.6.2021, 22:00
Ranska – Saksa

19.6.2021, 16:00
Unkari – Ranska

23.6.2021, 22:00
Portugali – Ranska

Lue lisää joukkueesta

Saksa Saksa EM-kisoissa 2021

Meille kaikilla tuttu saksalainen jalkapallokone on alkanut viime aikoina osoittaa reistailun merkkejä. Maa epäonnistui täysin vuoden 2018 MM-kisoissa, ja jäi nöyryyttävästi ja Saksalle todella harvinaisesti alkulohkoon. Kisojen jälkeen pitkäaikainen päävalmentaja Joachim Löw teki rohkean päätöksen lähteä uudistamaan joukkueen runkoa, ja useita vuoden 2014 maailmanmestarijoukkueen avainpelaajia siirrettiin sivuun nuorempien tähtien tieltä. Uudelle saksalaissukupolvella on sellaisia nykyjalkapallon dynaamiseen pelitapaan sopivia ominaisuuksia, joita ei vanhalta kaartilta välttämättä löydy. Parhaana esimerkkinä uuden pelaajasukupolven esiinmarssista toimii hyökkääjä Serge Gnabry, joka oli kahdeksalla maalillaan Saksan paras maalintekijä EM-karsinnoissa.

Saksa voitti karsintalohkonsa voittamalla seitsemän kahdeksasta ottelustaan ja jättämällä Hollannin nuolemaan näppejään kakkossijalle. Paperilla kaikki näyttää hyvältä, ja Löwin sisään ajama nuorennusleikkaus on onnistunut hyvin. Saksan maajoukkueessa ei ehkä ole täysin menneiden vuosien kaltaista tähtiloistoa, mutta joukkue on täynnä potentiaalia ja ehdottomasti yksi EM-kisojen suosikeista.

Joukkue on kuitenkin kärsinyt viime vuonna ailahtelevuudesta, mikä on äärimmäisen epätyypillistä Die Mannschaftille. Heikosti sujunut Uefa Nations League, ja etenkin Espanjalle koettu 6-0 murskatappio, ovat asettaneet Löwin aseman päävalmentajana kyseenalaiseksi. 15 vuotta Saksaa valmentanut Löw ilmoittikin keväällä siirtyvänsä tehtävästään sivuun kesän EM-kisojen jälkeen.

Saksalla on ehdottomasti vahva joukkue, jolla on potentiaalia mennä kisoissa pitkälle. Jää kuitenkin nähtäväksi, saako Löw vielä viimeisen kerran piiskattua joukkonsa huimaan lentoon, vai onko hän jo menttänyt otteensa jalkapallon korkeimmalla huipulla. Tällä hetkellä Saksan joukkue tarjoaa enemmän kysymyksiä kuin vastauksia, minkä vuoksi sitä voidaan harvinaisesti pitää jopa vasta lohkon kolmossuosikkina.

Tietoja Saksan joukkueesta
Päävalmentaja: Joachim Löw
Menestys EM-karsinnassa: Voitti karsintaryhmän C.
Sijoitus maailman rankingissa: 13
Paras maalintekijä EM-karsinnoissa: Serge Gnabry (8 maalia)
Aiemmat EM-kisat: 12 (1972, 1976, 1980, 1992, 1996, 2000, 2004, 2008, 2012,2016)
Paras saavutus EM-kisoissa: Euroopan mestari 1972, 1980 ja 1996.

Saksan alkulohko-ottelut vuoden 2021 jalkapallon EM-kisoissa

15.6.2021, 22:00
Ranska – Saksa

19.6.2021, 19:00
Portugali – Saksa

23.6.2021, 22:00
Saksa – Unkari

Lue lisää joukkueesta

EM-otteluareenat, alkulohko F

Allianz Arena, München

Münchenin Allianz Arena on yksi suurimmista areenoista, jolla pelataan tämän vuoden EM-lopputurnauksen otteluita, sillä sinne mahtuu kaikkiaan 75 000 katsojaa. Stadion rakennettiin alun perin ennen vuoden 2006 MM-kisoja, jotka Saksa isännöi. Allianz Arena korvasi aikaisemmin Münchenissa käytössä olleen, vuonna 1972 valmistuneen olympiastadionin. Jalkapallokaupungissa oli jo pitkään haaveiltu uudesta stadionista, ja tulevat MM-kisat antoivat oivan syyn potkaista rakennustyöt liikkeelle. Kun Allianz Arena valmistui vuonna 2005, se oli maailman ensimmäinen stadion, jossa oli LED-näyttöjen avulla kokonaan väriä muuttava ulkoasu. Stadion on myös isännöinyt Mestarien liigan finaalin vuonna 2012

Allianz Arena oli alun perin kaupungin kahden suurimman jalkapalloseuran, FC Bayern Münchenin ja 1860 Münchenin, kotikenttänä. Seurat omistivat stadionin puoliksi. Myöhemmin Bayern München kuitenkin osti 1860 Münchenin omistusosuuden stadionista ja omistaa nyt Allianz Arenan yksin.

Allianz Arena
Kaupunki: München
Kapasiteetti: 75 000 katsojaa
Kotijoukkue: FC Bayern München
Pinta: Luonnonruoho

Allianz-areenalla pelattavat EM-2021 ottelut:

Tiistaina 15. kesäkuuta klo 22:00 Ranska – Saksa
Lauantaina 19. kesäkuuta klo 19:00 Portugali – Saksa
Keskiviikkona 23. kesäkuuta klo 22:00 Saksa – Unkari
Perjantaina 2. heinäkuuta klo 22:00 Puolivälierä 2

Puskás Arena, Budapest

Puskás Aréna on uutuuttaan kiiltävä stadion, joka valmistui vasta syksyllä 2019. Stadion rakennettiin Unkarin maajoukkueen uudeksi kotikentäksi samalle paikalle, jolla sijaitsi  entinen kansallisareena Ferenc Puskás -stadion. Vanha stadion oli vuoteen 2016 asti maan suurin jalkapallonäyttömä, kunnes sen purkutyöt aloitettiin uuden Puskás-areenan rakennustöiden alta. Suunnitelmat uuden areenan rakentamiseksi käynnistyivät vuonna 2014, kun kävi selväksi, että Unkari on yksi EM-kisojen isäntäkaupungeista vuonna 2020. Areenaa alettiin rakentaa kaksi vuotta ennen sen valmistumista vuonna 2017. Sekä entinen että uusi areena on nimetty Unkarin legendaarsiimman jalkapalloilijan, Ferenc Puskásin, mukaan. Puskás on yksi jalkapallohistorian parhaita maalintekijöitä, joka pelasi vuosina 1958-1966 Real Madridissa 180 ottelua, iskien niissä 156 maalia. Legendaarinen hyökkääjä oli myös osa Unkarin MM-hopealla yltänyttä joukkuetta MM-kisoissa 1954. Uusi Puskás-areena vihittiin käyttöön 15. marraskuuta 2019, jolloin Unkari pelasi harjoitusottelun Uruguayta vastaan. Uruguayn Edison Cavani teki ensimmäisen maalin uudella areenalla.

Puskás Arena
Kaupunki: Budapest
Kapasiteetti: 67 889 katsojaa
Kotijoukkue: Unkarin jalkapallomaajoukkue
Pinta: Luonnonruoho

Puskás areenalla pelattavat EM-2021 ottelut:

Tiistaina 15. kesäkuuta klo 19:00 Unkari – Portugali
Lauantaina 19. kesäkuuta klo 16:00 Unkari – Ranska
Keskiviikkona 23. kesäkuuta klo 22:00 Portugali – Ranska
Sunnuntaina 27. kesäkuuta klo 19:00, neljännesvälierä 3 (Voittaja lohkosta C – kolmas lohkosta D / E / F)