ComeOn

Ranska ei jättänyt Suomelle mahdollisuuksia Tournoi de Francen avausottelussa. Ottelu päättyi kotijoukkueen 5–0 voittoon. Anna Westerlundista tuli historian eniten maaotteluita pelannut suomalainen.

Suomi aloitti ottelun hyvin. Emma Koivisto pääsi haastonsa jälkeen pelaamaan pallon hyvään laukauspaikkaan Jutta Rantalalle, jonka vedon Ranskan puolustus kuitenkin blokkasi.

Alun jälkeen ote alkoi kääntyä Ranskalle, ja kotijoukkue uhkasi Tinja-Rikka Korpelan maalia useaan otteeseen etenkin vaarallisten keskitysten kautta. Kymmenen minuutin pelin jälkeen Melvine Malard oli yllättää Suomen puolustuksen matalalla keskityksellä, mutta Korpela klaarasi tilanteen hienosti.

13 minuutin pelin jälkeen Ranskan vyörytys tuotti tulosta. Sandy Baltimore lähetti keskityksen, johon Anna Westerlund pääsi väliin. Helmarien topparin kosketus palloon oli kuitenkin huono, ja keskitys muutti suuntaa kohti Suomen maalia ja ohitti Korpelan.

Viisi minuuttia myöhemmin Ranska oli jo kahden maalin johdossa. Tällä kertaa maali syntyi kulmapotkusta, kun Helmarien puolustus hukkasi Malardin, joka pääsi puskemaan aivan vapaasti pallon ohi Korpelan.

Kotijoukkueen tehokkuus erikoistilanteista jatkui ottelun 34. minuutilla. Windie Renard nosti Ranskan johdon jo kolmeen kulmapotkusta. Lisämaaleja ei ensimmäisellä jaksolla nähty, mutta peli oli täysin Ranskan kontrollissa, eivätkä Helmarit saaneet pallollista peliään käyntiin käytännössä ollenkaan.

Toisen jakson alussa Suomi pääsi kuitenkin peliin paremmin mukaan. Rantala oli puoliajan alkuminuuteilla jo vapauttaa Ria Ölingin maalintekoon, mutta Ranskan puolustus sai tilanteen viime hetkellä katki.

Helmarien hyvästä vaiheesta huolimatta Ranska avasi maalihanat myös toisella jaksolla. Korpela lähetti harhasyötön Marie-Antoinette Katoton jalkaan, ja PSG:n hyökkääjä pääsi pelaamaan Grace Geyoron aivan vapaaseen maalipaikkaan.

Tämän jälkeen ottelun tempo laski, kun kumpikin aloitti vaihtorulettinsa. Turnauksen vaihtosäännöt tulkitaan ystävyysotteluiden kautta, ja Helmarit vaihtoikin toisen jakson aikana yhteensä kuusi pelaajaa.

Hallinta pysyi kuitenkin Ranskalla. 70. minuutilla Clara Mateo karkasi Suomen puolustukselta, mutta epäonnistui viimeistely-yrityksessään ja pallo päätyi Suomen maalin tolppaan. Hetkeä myöhemmin Korpela selvitti hienosti Malardin laukauksen, minkä jälkeen töitä oli jälleen luvassa suomalaisvahdille, kun Ouleymata Sarri pääsi puskemaan lähietäisyydeltä.

Ranska iski vielä kertaalleen, kun Renard osui jo toistamiseen kulmapotkusta. Myös Helmareilla oli mahdollisuutensa, mutta Ranskan maalilla torjunut Solene Durand pelasti sekä Linda Sällströmin että Juliette Kempin yritykset.

Helmareiden turnaus jatkuu lauantaina, kun vastaan asettuu hallitseva Euroopan mestari Hollanti. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 19:00. Pelin voi katsoa maksutta Yle Areenasta.

Anna Westerlundista tuli Ranska-ottelussa kaikkien aikojen eniten maaotteluita pelannut suomalainen. Toppari nousi otteluissa ohi Jari Litmasen