Huuhkajien Rasmus Schüllerin päättynyt kausi oli varsin onnistunut. Allsvenskanin Djurgårdenissa pelaava suomalainen keräsi vuoden aikana paljon hehkutusta, ja seura roikkui pitkään sarjan mestaruustaistelussa mukana.

Djurgårdenin kausi päättyi lopulta pettymykseen, kun joukkue jäi kaksi pistettä Ruotsin mestaruuden voittaneen Malmön taakse. Joukkue saavutti kuitenkin tavoitteensa sijoittua Allsvenskanin kolmen parhaan joukkoon.
Rasmus Schüller kertoo, että kaiken kaikkiaan kaudesta jäi hyvä maku.

– Ennen kauden alkua asetimme joukkueena europaikan tavoitteeksemme, eli paikan kolmen parhaan joukossa, ja sen saavutimme. Upean kevään jälkeen meillä oli mahdollisuudet mestaruuteen, mutta ei siinä ihan onnistuttu. Mestaruus oli pitkään omissa käsissämme, mutta meille tuli liikaa ohipelejä emmekä saaneet tarvittavia pisteitä kasaan. Kuitenkin 30 kierroksen aikana mestaruus ratkeaa oikeudenmukaisesti mikä joukkue sen sitten voittaakin.

– Saimme viimeisen kolmen kierroksen aikana neljä pistettä ja se oli liian vähän. Esityksiä peilaten meidän olisi pitänyt saada näistä peleistä enemmän pisteitä, ja sitä on tullut kauden jälkeen mietittyä. Tätäkin osaa varmasti arvostaa enemmän, kun antaa ajan kulua hieman.

Täksi kaudeksi Ruotsin liigaan siirtynyt Schüller sai runsaasti vastuuta Djurgårdenin keskikentällä. Mies kertoo nauttineensa joka hetkestä, vaikka mestaruus karkasikin kauden viime metreillä.

– Sain ison ja hyvän roolin. Nautin joka päivästä, sekä matseista että treeneistä. Seura on Ruotsin mittapuulla todella iso, joka kiinnostaa myös Tukholman ulkopuolella. Mukava olla osa tätä seurayhteisöä.

– Mielestäni kehityin pelaajana kauden aikana ja oman jalkapallotehokkuuden ymmärtäminen on vahvistunut viimeisten vuosien aikana. Urapolustani on kuoriutunut tietynlainen pelaajaprofiili. Ennen tuli ehkä tehtyä liikaa asioita kentällä, mutta kokemuksen myötä ymmärrys omaan rooliin on kasvanut, ja olen keskittynyt sen roolin täyttämisen tärkeisiin osa-alueisiin. Se prosessi on vain vahvistunut.

Schüller oli yksi MM-karsintojen parhaista Huuhkaja-pelureista

Miehen rooli kasvoi päättyneellä kaudella myös Huuhkajissa, osittain myös Tim Sparvin poissaolon myötä. Schüller esiintyi päättyneissä MM-karsinnoissa kuitenkin niin vahvasti, että häntä on vaikea enää syrjäyttää avauskokoonpanosta.

– Minulla on hyvin samankaltainen rooli Huuhkajissa kuin Djurgårdenissa ja ero on lähinnä eri ryhmityksessä. Isossa kuvassa se edesauttaa suorittamista, kun maajoukkueessa on lähes sama rooli kuin seurajoukkueessa.

– Karsinnoista jäi ihan hyvä maku. Tavoite oli päästä jatkokarsintoihin, joka jäi täyttymättä. Keväällä olisi ollut hieno pelata vielä kovia matseja, mutta meille tuli karsintojen aikana pelejä, joista emme kaivaneet tarvittavia pisteitä ja ne lopulta maksoivat jatkokarsintapaikan. En tarkkaan muista kaikkia Suomen MM-karsintoja, mutta isossa kuvassa tämä oli varmasti yksi parhaimmista MM-karsintasuorituksista eikä meidän tarvitse hävetä. Olimme lähellä vielä viimeisessä pelissä, mutta maailmanmestari Ranska oli liian kova.


Borussia Dortmund - Real Madrid