ComeOn

Kuva: Wallpaperflare.com

Kun jalkapallon EM-kisoihin on enää reilu kuukausi aikaa, aletaan suurimmassa osassa Euroopan maista virittäytyä kansallisten sarjojen viimeisille kierroksille. Pohjoismaissa tilanne on kuitenkin eri, kun – Tanskaa lukuun ottamatta – sarjakausia vasta aloitellaan pitkän talven jälkeen.

Ruotsissa Allsvenskan alkoi viikko pääsiäisen jälkeen, ja Suomessakin Veikkausliiga potkaistiin käyntiin huhtikuun lopussa. Norjassa kausi ei puolestaan ole vielä alkanut, mutta joukkueet on nähty tositoimissa kauteen valmistavissa harjoitusotteluissa.

Yksi Eliteserienin harjoituskauden kuumimpia pelaajia on ollut Huuhkajien Robert Taylor. Viikonloppuna keskikenttäpelaaja iski seuransa SK Brannin kauden viimeisessä harjoitusottelussa kaksi maalia, kun joukkue kävi hakemassa 2–1 vierasvoiton Åsanesta.

Keskikenttäpelaaja on nyt osunut neljästi kahdessa tämän kauden harjoitusottelussa. Kymppipaikalle nostettu suomalainen onkin kiittänyt luottamuksesta roihahtamalla aivan ilmiömäisiin liekkeihin uuden kauden kynnyksellä.

26-vuotias Taylor aloittaa jo neljännen kautensa Norjassa. Tehojen valossa miehen paras kausi oli viime kaudella, jolloin keskikenttäpelaaja iski yhteensä kuusi maalia. Harjoituskauden perusteella tältä kaudelta voi odottaa vielä kovempia teholukemia.

Taylorin hurja kevätvire lupaa hyvää myös Huuhkajien kannalta, sillä keskikenttäpelaaja kamppailee tiiviisti viimeisistä jaossa olevista avauskokoonpanon paikoista Huuhkajien EM-avaukseen Tanskaa vastaan.

Joukkueen kapteenin Tim Sparvin loukkaantuminen saattaa avata keskikentälle yhden uuden paikan täytettäväksi, ja tämän hetken näytöillä näyttää siltä, että Taylor on toden teolla lunastamassa tuota paikkaa itselleen. Huuhkajien kannalta olisikin elintärkeää, että keskikentälle löytyy huippuvireinen pelaaja, jos kapteeni ei loukkaantumisensa vuoksi täydessä pelikunnossa ole.

Jalkapallon EM-kisat alkavat Huuhkajien osalta lauantaina 12.6. Kööpenhaminassa.