ComeOn

Huuhkajien Robert Taylor oli todella pettynyt mies, kun hänen edustamansa SK Brannin kohtaloksi jäi Norjan pääsarjatasolta putoaminen. Taylor oli myös yksi joukkueensa epäonnensotureista missattuaan ratkaisevan rangaistuspotkun FK Jerviä vastaan.

Robert Taylor nautti päättyneellä kaudella suurta vastuuta SK Brannin joukkueessa. Keskikenttäpelaaja pelasi yhteensä 27 sarjaottelua, joissa syntyi kuusi maalia ja yhdeksän maalisyöttöä.

Keskiviikkona Huuhkaja-peluri joutui kuitenkin maistamaan tappion karvasta kalkkia yksiosaisessa liigakarsintaottelussa FK Jerviä vastaan. Brann oli ottelussa selkeästi niskan päällä ja maalintekoyritykset kirjattiin sen hyväksi peräti 35-16. Bergeniläisjoukkue ehti tuhria varsinaisella peliajalla kaksi rangaistuspotkua ja 90. minuutin jälkeen peli oli 1-1 lukemissa.

Jatkoajalla Jervin Diego Campos osui ensin rangaistuspotkusta ja viimeisteli illan toisensa hetkeä myöhemmin. Brann teki kuitenkin uskomattoman nousun kahden maalin takaa tasoihin. Jervin voitto näytti jo erittäin todennäkoiseltä, kun Shuaibu Lalle Ibrahim teki 4-3 osuman 117.minuutin kohdalla. Silvert Hilte Nilsen löi pelin kuitenkin tasoihin jatkoajan viimeisellä minuutilla, joten edessä olivat rangaistuspotkut.

Pilkuita ratkaisua jouduttiin odottamaan aina yhdeksänteen pariin asti, jolloin Taylor astui pallon taakse.

– Meillä on muita, jotka ovat paljon minua parempia rankkareissa. Tunsin itseni todella väsyneeksi. Sanoin valmentajille, että olisi parasta, etten olisi ensimmäisten vetäjien joukossa. Selvästi olisi ollut parempi, etten olisi ampunut rankkaria lainkaan. Olin hermostunut. Päässäni pyöri kaikenlaisia ajatuksia.

Myös Brannin päävalmentaja Eirik Horneland myönsi, että Taylorin jalat painoivat jo raskaasti ennen rangaistuspotkukilpailua. Horneland ei kuitenkaan lähtenyt syyttelemään koko ottelun taistellutta suomalaista.

– Hän ei olisi jaksanut ampua rankkaria, mutta lopulta hänen oli pakko. Sellaista jalkapallo on.

– Ei sellaista toivoisi, mutta lopulta vetäjät pitää lähettää pallolle. Hyviä rankkareita oli uskomattoman paljon. Jotkut epäonnistuvat, ja tänään se oli Robert.

Lähde: SuomiFutis