ComeOn

Huuhkajien maalivahti Carljohan ”Saku” Eriksson on solminut Skotlannin pääsarjassa pelaavan Dundee Unitedin kanssa kahden ja puolen vuoden sopimuksen. Edelliset neljä kautta Eriksson pelasi Ruotsissa.

Carljohan ”Saku” Eriksson jatkaa uraansa Skotlannissa. Huuhkajien maajoukkuerinkiin viime vuonna noussut maalivahti on tehnyt Dundee Unitedin kanssa kahden ja puolen vuoden sopimuksen, ja muutto uuteen maahan on työlupa-asioita vailla valmis.

26-vuotias maalivahti siirtyy Skotlantiin ruotsalaisesta Mjällbystä, jossa huuhkajavahti pelasi huikean viime kauden. Erikssonin 792 minuutin nollaputki kauden keskellä jäi vain 16 minuuttia Allsvenskanin kaikkien aikojen ennätyksestä. Kaikkiaan suomalainen pelasi 20 ottelussa 13 nollapeliä, ja valittiin sarjakauden päätteeksi koko liigan parhaaksi maalivahdiksi.

Eriksson ehti pelata Ruotsissa kaiken kaikkiaan neljä vuotta. Ennen Mjällbyä hän edusti Jönköpingiä. Huuhkajissa syyskuussa debytoinut maalivahti on Suomessa pelannut HJK:ssa ja HIFK:ssa.

Skotlannin pääsarjassa pelaa suomalaisista entisestään Glasgow Rangersissa pelaava Glen Kamara, Motherwellissa pelaava Juhani Ojala, St. Johnstonessa operoiva Eetu Vertainen ja niin ikään Dundee Unitedissa pelaava Ilmari Niskanen.

Tieto maalivahdin lähdöstä paljastettiin vahingossa

Erikssonin lähtö Mjällbystä paljastui jo aiemmin ikään kuin puolivahingossa. Ruotsalaisseura tiedotti joulun jälkeen solmineensa lainasopimuksen AIK:n 21-vuotiaan maalivahdin Samuel Brolinin kanssa. Brolin oli pelannut Mjällbyssä lainalla jo päättyneellä sesongilla. Samassa yhteydessä Mjällby paljasti, ettei suomalaisvahti jatka seurassa tulevalla kaudella.

– Samuelilla oli ennen kuulumattoman kovaa kilpailua ennen kaikkea Carljohan Erikssonin kanssa. Carljohanin äärimmäisen vakuuttavan syksyn vuoksi Samuel ei saanut pelata niin paljon pelejä kuin olisi toivonut, vaikkei hänen otteissaan mitään vikaa ollutkaan.

– Nyt Samuel tulee kilpailemaan peliajasta Noel Törnqvistin ja omista junioreistamme tulevan maalivahdin kanssa. Uskomme, että he muodostavat todella hyvän maalivahtitrion vuonna 2022, seuran urheilujohtaja Hans Larsson sanoitti tiedotteessa.

Eriksson otti vahingon rauhallisesti vastaan, vaikka myönsikin, että seuran kanssa oli sovittu, etteivät he tiedota asiasta, ennen kuin maalivahdin uusi seura on varma.

– Heiltä saattoi lipsahtaa vähän enemmän tietoa kuin mistä olimme sopineet, mutta sellaista sattuu, suomalaisvahti kertoi Fotbollskanalenille.

Eriksson onnistui myös näkemään tilanteessa piilevän huumorin.

– Mikään ei ole vielä varmaa, mutta Mjällby kaivoi vahingossa tämän kuopan. Minusta se on aika hauskaakin, vaikken olisi toivonut, että niin tapahtuu.

Nyt Huuhkajien maalivahdin uusi seura on kuitenkin varmistanut, ja Eriksson suuntaa kohti uusia haasteita varmasti innoissaan. Skotlannin pääsarja on tasoa kovempi sarja kuin Allsvenskan, joten siirto on urallaan kovassa nosteessa olevalle helsinkiläiselle juuri oikea peliliike urallaan eteenpäin menemisen kannalta.