ComeOn

Huuhkajissa 24 ottelua pelannut Robert Taylor on Norjassa siirtohuhujen kohteena. SK Brannin riveissä tällä hetkellä pelaavaa suomalaispeluria viedään huhuissa kovaa vauhtia toisen kerran peräkkäin Norjan mestaruuden voittaneen Bodø/Glimtin riveihin.

Asiasta uutisoi Bodøn alueen paikallislehti Avisa Nordland, jonka mukaan 27-vuotias suomalainen on yksi Norjan mestarin ensi kaudelle havittelemista pelaajista. Koko Euroopan mittakaavassa edelläkävijäseurana pidetty Bodø/Glimt on menettänyt kauden päättymisen jälkeen jo Patrick Bergin, Erik Botheimin sekä Axel Lindahlin muihin seuroihin, joten seura on kipeästi uusien vahvistusten tarpeessa. Näistä toki vain vähälle peliajalle jäänyt Lindahl on Taylorin kanssa täysin saman pelipaikan pelaaja.

Paikallislehden artikkeli mainitsee Taylorin olleen hyvä Tromsøn riveissä ja ajoittain erinomainen Brannissa. Teksti kuitenkin mainitsee, että Huuhkajat-pelurin pitäisi löytää otteisiinsa uutta tasaisuutta noustakseen seuraavalle tasolle.

Suomalainen on pelannut Norjassa keväästä 2018 lähtien, ja hänen sopimustaan Brannin kanssa on vielä vuosi jäljellä. Brann kuitenkin putosi viime kauden päätteeksi Norjan toiselle sarjatasolle, joten on todennäköisestä, että Taylor vaihtaa seuraa ennen tulevan kauden alkua.

Sekä keskikentällä että laidassa pelaamaan pystyvän Taylorin siirron todennäköisyyttä nostaa se, että Bodø/Glimtin pelaajakartoituksesta vastaa nykyään sama henkilö, joka aikoinaan hankki Taylorin Branniin. Siirto Pohjois-Norjaan tarjoaisi Taylorille myös mahdollisuuden pelata Mestarien liigaa, sillä hallitsevana Norjan mestarina Bodø/Glimt osallistuu kesällä tulevan kauden Mestarien liigan karsintoihin.

Suomen maajoukkueen kannalta Taylorin siirto olisi vain ja ainoastaan hyvä asia. Bodø/Glimtin nykyinen päävalmentaja Kjetil Knutsen on nostanut lukuisia Norjan pääsarjaan jämähtäneitä pelaajia uudelle tasolle ja aivan Euroopan eliittiseuroihin asti. Lisäksi Markku Kanervaa varmasti miellyttää, jos Huuhkajien vakiokasvo pelaa kovempia pelejä Norjan pääsarjassa ensimmäiseen divisioonaan verrattuna.

Suomen seuraava ottelu on maaliskuussa pelattava harjoitusottelu Slovakiaa vastaan. Todennäköisesti Huuhkajat pelaavat myös toisen harjoitusottelun maaliskuun maaotteluikkunan aikana. Seuraavat kilpailulliset ottelut joukkue pelaa kesäkuussa, kun Kansojen liigan seuraava kausi pyörähtää käyntiin.