ComeOn

Kuva: Wallpaperflare.com

Suomen ja Tanskan kannattajien ikimuistoinen reaktio Christan Eriksenin sairauskohtaukseen kesän EM-kisoissa on jäänyt jalkapalloa seuraavien ihmisten mieliin. Molempien maiden fanit lauloivat yhdessä kentän pintaan lyyhistyneen Eriksenin nimeä.

Huuhkajien EM-kisat alkoivat hyvin dramaattisissa merkeissä, kun Tanskan Christian Eriksenin sydän pysähtyi. Mies lyyhistyi nurmen pintaan kesken ottelun tiimellyksen ja Tanskan lääkintähenkilöstö kiirehti kentälle auttamaan häntä.

Koko Parken hiljeni ja myös Suomen pelaajien ilmeistä oli helppo päätellä, että kyseessä oli erittäin vakava tilanne. Tanskan pelaajat muodostivat ringin Eriksenin ja lääkintähenkilöstön ympärille turvatakseen rauhan ensihoitotoimenpiteille. Lopulta mies nostettiin paareille ja kiidätettiin stadionin uumenista suoraan sairaalaan.

Ottelu oli keskeytettynä pitkän tovin ja epätietoisuuden vallitessa Parkenilla, suomalaiskannattajat alkoivat laulamaan Eriksenin etunimeä, johon tanskalaiset vastasivat komeasti laulamalla tämän sukunimeä. Upea ele kannattajilta on nyt ehdolla FIFA Fan Award voittajaksi, molempien maiden fanien ollessa ehdolla.

Kaiken dramaattisuuden keskellä, tämä kaunis kunnianosoitus jäi elämään sillä hetkellä, kun Eriksenin tilasta ei ollut vielä varmuutta. Kilpailullisuus väistyi hetkeksi ja inhimillisyys astui kuvaan. Eriksen jäi henkiin ensiluokkaisen reagoinnin, sekä osaavan lääkintähenkilöstön ansiosta. Myös pelaajat astuivat tärkeällä hetkellä esiin pyrkiessään peittämään kameroiden näkyvyyden elvytystoimien aikana. Kun jotain tälläistä tapahtuu, kunnioituksen pitää olla läsnä. Kenenkään ei pidä päätyä lehtien etusivuille taistellessaan elämästään.

Ottelua jatkettiin myöhemmin ja Suomi voitti. Se ei kuitenkaan jäänyt Huuhkajien ensimmäisesta EM-kisaottelusta päälimmäisenä mieleen. Suurimmat sankarit olivat ne, jotka pelastivat Eriksenin hengen. Myös pelaajat osoittivat suurta luonnetta, ymmärtäessään välittömästi tilanteen vakavuuden ja lohduttaessaan Eriksenin puolisoa. Kannattajien käytös oli niin ikään esimerkillistä, kun kyseessä oli jalkapalloa tärkeämmät asiat. Hieno kunnianosoitus, jota FIFA kommentoi seuraavasti:

– Kun EM-kisojen yleisö odotti tietoa Christian Eriksenin terveystilanteesta, tekivät molempien maiden kannattajat yhteistyössä tunteikkaan kunnianosoituksen. Suomen kannattajat huusivat ’’Christian!’’ ja Tanskan kannattajat vastasivat huutamalla ’’Eriksen’’.

Oheisesta linkistä voit äänestää omaa suosikkiasi palkinnon voittajaksi: https://www.fifa.com/the-best-fifa-football-awards/fifa-fan-award