Kuva: Bildbyrån

Huuhkajat hävisivät maanantai-iltana oman alkulohkonsa viimeisen ottelun Belgialle maalein 0-2. Suomi lähti selvästi hakemaan ottelusta maalitonta tasapeliä ja puolustikin todella tiiviisti, pitäen Belgian pois kaikkein vaarallisimmilta maalipaikoilta. Joukkue teki hirveän työmäärän ja taisteli todella urheasti, mutta lopulta ottelu ratkesi. Ensin Thomas Vermaelen puski Belgian onnekkaasti tolpan ja Lukas Hradeckýn kautta maaliin. Hetkeä myöhemmin Romelu Lukaku rokotti vastahyökkäyksestä Suomen hakiessa tasoitusta.

Tasapelikään ei olisi riittänyt nostamaan Suomea lohkon kakkossijalle, kun Tanska samaan aikaan rökitti Venäjän 4-1. Sen myötä Tanska varmisti lohko B:n toisen suoran pudotuspelipaikan paremman maalieron turvin Huuhkajiin nähden. Neljä pistettä olisi kuitenkin todennäköisesti varmistanut jatkopaikan parhaiden lohkokolmosten joukossa.

Suomi voi vielä edetä pudotuspeleihin

Suomen jatkohaaveet ovat tappion myötä laihat, mutta eivät täysin olemattomat. Huuhkajat ovat edelleen neljän parhaan lohkokolmosen joukossa, ja on mahdollista, että se myös siellä pysyy loppuun asti. Näin Suomi etenisi pudotuspeleihin.

Tässä kohtaa Suomen jatkohaaveet eivät ole enää omissa käsissä, vaan joukkue tarvitsee apuja muista lohkoista.

Huuhkajat etenevät pudotuspeleihin, jos vähintään kaksi seuraavista skenaarioista toteutuu:

  • Kroatia ja Skotlanti pelaavat tasapelin

  • Espanja häviää Slovakialle ja Puola ei voita Ruotsia

  • Espanja voittaa Slovakian vähintään kolmella maalilla ja Puola ei voita Ruotsia

  • Ranska voittaa Portugalin vähintään neljällä maalilla ja Unkari ei voita Saksaa

Jos siis vähintään kaksi yllä olevista toteutuu, Suomi jatkaa EM-kisojen pudotuspeleihin neljän parhaan lohkokolmosen joukossa. Nyt siis peukut pystyyn sille, että muiden alkulohkojen tulokset siivittävät Huuhkajat jatkopeleihin!


Espanja - Englanti