ComeOn

Kuva: Bildbyrån

Suomen todella ohuen siiman varassa roikkuneet jatkohaaveet murentuivat lopullisesti, kun Portugali jäi tasapeliin Portugalia vastaan.

Huuhkajien haaveet pudotuspeleistä olivat vielä elossa ennen illan viimeisiä otteluita. Suomi tarvitsi lohkovaiheen viimeiseltä päivältä suotuisat tulokset sekä E- että F-lohkon otteluista.

Suomi oli ennen lohkovaiheen päätöspäivän otteluita viidentenä parhaiden lohkokolmosten vertailussa, ja tarvitsi apuja muilta mailta noustakseen listalla neljänneksi. Espanja ja Ruotsi hoitivat päivän aiemmissa otteluissa oman roolinsa. Ruotsi voitti Puolan 3-2 ja Espanja murjoi Slovakian 5-0. Tämä varmisti sen, ettei E-lohkon kolmas joukkue sijoittunut Suomen edelle lopullisessa vertailussa.

F-lohkon otteluista Huuhkajat olisivat tarvinneet Ranskan vähintään neljän maalin voiton ja Unkarin tappion tai tasapelin Saksaa vastaan, tai vaihtoehtoisesti Unkarin vähintään neljän maalin voiton. Ranska ei kuitenkaan tähän lähes mahdottomaan tehtävään yltänyt, vaan ottelu Portugalia vastaan päättyi 2-2. Saksa hoiti oman leiviskänsä ja otti tasapelin ottelusta Unkaria vastaan, mutta se ei Suomelle riittänyt.

Tämä tarkoitti sitä, että Suomen taival näissä EM-kisoissa päättyi alkulohkoon.