ComeOn

Suomen jalkapalloperheen maajoukkueiden uudet pelipaidat julkaistiin tiistaina. Uusia pelipaitoja käyttävät Huuhkajat ja Helmarit sekä kaikki juniorimaajoukkueet ja futsalmaajoukkueet.

Suomen uudet pelipaidat kunnioittavat niin Suomen 111-vuotista maajoukkuehistoriaa kuin suomalaisten vuosituhansia rakentuneelle luontosuhteellekin.

Pelipaidat julkaistiin todella upean videon saattelemina. Videolla esiintyy Huuhkajien ja Helmarien entisiä ja nykyisiä tähtiä, ja sen kertojana toimii Avara Luonto -ohjelmasta tuttu Jarmo Heikkinen.

Voit katsoa videon klikkaamalla tästä tai tämän artikkelin lopusta.

– Suomen pelipaidat ovat maajoukkuebrändeillemme tärkeitä symboleita ja iso osa jalkapallokulttuuriamme. Uusien pelipaitojen lanseeraaminen on merkityksellinen hetki, johon haluamme panostaa. Pelipaitojen inspiraation lähteistä halusimme kertoa vaikuttavan ja tunteikkaan lanseerausvideon muodossa. Toivomme, että lanseeraus ja pelipaitojen designit herättävät paljon keskustelua, Palloliiton markkinointipäällikkö Mikko Laitinen kertoi liiton tiedotteessa.

Maajoukkueiden uusi kotipaita on uskollinen edeltäjälleen, Suomessa ja maailmalla mainetta niittäneellä kotipaidalle, jossa siniristi koristi muutoin valkoisen paidan etuosaa. Uudessa paidassa risti on hieman aiempaa vaaleampi. Lisäksi paidassa on uusi pohjakuviointi.

– Uuden kotipelipaidan designissa halusimme kunnioittaa vanhaa, mutta tuoda ilmeeseen sopivasti uuttakin. Maajoukkueidemme edelliset pelipaidat, etenkin kotipaita, olivat monellakin mittarilla ennenkuulumattomia menestyksiä. Kotipaidan tyyliä ylistettiin laajalti, ja myyntimäärät rikkoivat ennätyksiä. Näin ollen olemmekin erittäin innoissamme tuomassa markkinoille pelipaitojen seuraavia luomuksia, Palloliiton myynti- ja markkinointijohtaja Mikko Varis kertoi.

Vieraspelipaita puolestaan eroaa aiemmasta selvästi. Paita on edelleen tutun sininen, mutta ei enää yksivärinen, kuten aiemmin. Salmiakkiruudullinen metsäkuviointi hallitsee uutta vieraspaitaa kauttaaltaan.

– Uuden vieraspelipaidan osalta lähestymisemme oli täysin uudenlainen ja rohkeampi. Yhdessä uudet koti- ja vieraspaitamme muodostavat eheän kokonaisuuden ja viestivät siitä, mitä me suomalaiset rakastamme ja mistä meidät myös maailmalla tunnetaan: puhtaasta luonnosta, sekä tuhansista metsistä ja järvistä. Kuten miesten EM-kisat viime vuonna osoittivat, maajoukkueemme ovat kannattajineen todellisia positiivisen Suomi-kuvan sanansaattajia maailmalla ja tänä kesänä on Helmareiden vuoro astua Euroopan parrasvaloihin, Varis sanoo.

Ensimmäistä kertaa uudet pelipaidat nähdään tositoimissa kesäkuun alussa. Paitojen debyytti tapahtuu lauantaina 4. kesäkuuta, jolloin Huuhkajat kohtaa Uefa Nations Leaguen ottelussa Bosnia ja Hertsegovinan Helsingissä.

Ensimmäistä kertaa arvokisoissa paidat nähdään heinäkuussa, kun Helmarit pelaa vuoden 2022 naisten EM-kisoissa Englannissa. Ennen EM-turnausta paidat on mahdollisuus nähdä Helmarien yllä Turun Veritas Stadionilla 27. kesäkuuta, kun Suomi pelaa harjoitusottelun Japania vastaan.