Suomen ja Montenegron välisen Nations Leaguen ottelun alkamisajankohtaa on aikaistettu Palloliiton pyynnöstä.

Huuhkajat aloittavat taipaleensa vuoden 2022 Uefa Nations Leaguessa kesäkuussa. Joukkue pelaa saman tien neljä ottelu, kun vastaan asettuu 10 päivän sisällä Bosnia ja Hertsegovina sekä kotona että vieraissa, Montenegro kotona ja Romania vieraissa.

Kaksi ensimmäistä otteluaan Suomi pelaa kotona, ensin 4.6. Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan ja sitten 7.6. Montenegroa vastaan. Nyt näistä viimeksi mainitun alkamisajankohtaa on muutettu.

Suomen ja Montenegron välisen ottelun oli tarkoitus alkaa alun perin klo 21:45, mutta Palloliitto haki Uefalta ottelun aloitusajankohdan aikaistamista. Pyyntö myös hyväksyttiin, ja ottelun uusi aloitusajankohta on klo 19:00.

Samalla Suomi haki 23. syyskuuta pelattavan Romania-ottelun aloitusajankohdan aikaistamista, mutta tämän muutoksen torppasi romanialainen TV-yhtiö. Ottelu alkaa alkuperäisen otteluohjelman mukaisesti klo 21:45.

– On hienoa, että UEFA hyväksyi meidän ja Montenegron jalkapalloliiton yhteisen pyynnön ottelun aikaistamisesta. Aikaisempi alkamisaika auttaa esimerkiksi lapsiperheitä, jotka haluavat olla kannustamassa Huuhkajia tärkeissä peleissä. Valitettavasti syyskuun Romania-ottelun aikaistaminen ei onnistunut Romanian tv-yhtiön kieltäydyttyä siirrosta, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande sanoo.

Yleensä Uefan alaisten kilpailujen ottelut alkavat samaan aikaan ympäri Eurooppaa. Myöhäisten alkamisaikojen on ajateltu sopivan huonosti itäisten aikavyöhykkeiden maille ja pohjoismaalaiseen kulttuuriin.

– Mahdollisimman monille suomalaisille sopivat otteluiden alkamisajat ovat meille tärkeä asia, josta olemme viestineet ja tulemme jatkossakin viestimään UEFA:lle aktiivisesti, Casagrande kertoo.

Nations Leaguen otteluiden lipunmyynnistä tiedotetaan myöhemmin.

Suomen otteluohjelma Nations Leaguessa

Kellonajat Suomen aikaa.

Lauantaina 4.6. klo 19:00 Suomi – Bosnia ja Hertsegovina
Tiistaina 7.6. klo 19:00 Suomi – Montenegro
Lauantaina 11.6. klo 21:45 Romania – Suomi
Tiistaina 14.6. klo 21:45 Bosnia ja Hertsegovina – Suomi
Perjantaina 23.9. klo 21:45 Suomi – Romania
Maanantaina 26.9. klo 21:45 Montenegro – Suomi


Borussia Dortmund - Real Madrid