Kuva: Wallpaperflare.com

Suomen U20-maajoukkue eli vuonna 2001 ja myöhemmin syntyneet kohtasi tänään Ruotsin Maarianhaminan Viklöf Holding arenalla. Maalittomaan tasapeliin päättynyt kamppailu oli Suomen U20-maajoukkueelle ensimmäinen ottelu viiteen vuoteen.

Suomen ja Ruotsin U20-maajoukkueet kohtasivat tänään tuplamaaottelutapahtuman ensimmäisessä ottelussa. Seuraava peli maiden välillä on tiedossa sunnuntaina. Länsinaapurissa panostus alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen on huomattavasti suurempaa, kuin Suomessa, joten tämän ottelun ennakkosuosikista ei ollut epäselvyyttä.

Ruotsi otti ottelun alussa pelin haltuunsa ja paineisti voimmakkaasti Suomen pallollista pelaajaa. 14 minuutin kohdalla Suomen puolustajat törmäilivät toisiinsa ja Oscar Oddnäs pääsi yrittämään maalintekoa. Boksin sisältä lähtenyt laukaus ei kuitenkaan tuottanut suuria vaikeuksia Suomen maalivahdille Julis Schmidille, joka torjui heppoisan laukauksen varmasti. Pallonhallinta pysyi kuitenkin Ruotsilla, Suomen tyytyessä vastahyökkäyksiin.

21 minuutin jälkeen Suomen keskialueen prässipelaaminen tuotti tulosta ja nopean syöttökombinaation jälkeen Elias Mastokangas pelattiin vapaaksi. Miehen veto jäi kuitenkin voimattomaksi ja Ruotsin maalivahti Joachim Imbrecth torjui helposti. Viisi minuuttia myöhemmin Suomen puolustus nukahti pahemman kerran ja Oddnäs karkasi puolittaiseen läpiajoon. Miehen laukaus suuntautui kuitenkin suoraan päin Schmidiä ja Suomi selvisi tilanteesta säikähdyksellä.

Scmidiltä uhkarohkeaa pelaamista – välttyi kuin ihmeen kaupalla ulosajolta

34 minuutin kohdalla nähtiin todella vaarallinen tilanne. Koko Suomen puolustuslinjan läpi tullut syöttö sai Schmidin nousemaan maaliltaan. Miehen kosketus palloon oli kuitenkin liian kova ja hän lähti uhkarohkeasti huonon syöttönsä perään. Ruotsin Inoussa Zeidane oli kuitenkin nopeampi ja ehti palloon ensin. Schmid tuli tilanteeseen jalkapohja korkealla ja napit edellä, taklaten todella rumasti Zeidanea sääreen. Kuin ihmeen kaupalla mies selvisi keltaisella kortilla. Kaikkein tärkeintä oli kuitenkin se, ettei Zeidane näyttänyt loukkaantuneen tilanteessa vakavammin.

Ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä pirteästi esiintynyt Suomen Samuel Anuel Junior nousi upeasti laidalta ja pelasi vapaana olleelle Maksim Stjopinille hyvän tekopaikan. Veto oli kuitenkin liian pehmeä ja suuntautui suoraan Imbrechtin syliin.

Suomi piristyi toisella puoliajalla

Suomi aloitti toisen puoliajan pirteästi ja sai luotua painetta Ruotsin maalille. Vierasjoukkue kuitenkin puolusti tiiviisti ja pysyi rauhallisena. Kun 64 minuuttia oli takana Doni Arifi nousi ilmiömäisesti Ruotsin rangaistusalueen rajalle ja syötti Antonio Yakubille hyvään vetopaikkaan. Heppoinen laukaus ei kuitenkaan aiheuttanut suuria vaikeuksia Imbrechtille.

Neljä minuuttia myöhemmin Ruotsille avautui hyvä maalintekopaikka, ja Oddnäsillä oli jälleen tuhannen taalan paikka. Schmid venyi kuitenkin upeaan jalkatorjuntaan ja piti Suomen maalin puhtaana. Lähes välittömästi tämän jälkeen Suomella oli vielä hyvä tilaisuus, kun Anuel Junior pääsi puskemaan vapaasti laidalta tulleesta keskityksestä. Imbrecht oli kuitenkin hyvin hereillä ja selvitti tilanteen.

Suomella oli ottelussa hyviä aihioita pallollisena ja joukkue lähti vastahyökkäyksiin terävästi. Prässipelaaminen toimi ajoittain, mutta välillä siitä puuttui systemaattisuus, jolloin Ruotsin oli helppo pelata ensimmäisen linjan läpi. Ottelutapahtumiin nähden tasapeli oli oikeutettu lopputulos. Suomi pelasi hyvän ottelun, eikä kumarrellut vastustajalleen. Tästä on hyvä jatkaa kohti sunnuntaita.


Bayern Munich - Real Madrid
Borussia Dortmund - PSG