ComeOn

Helmarit päättivät Nations League-urakkansa tältä osin ottelulla Slovakiaa vastaan. Ottelu oli Suomen kannalta panokseton, sillä Marko Salorannan suojatit olivat jo varmistaneet lohkovoiton ja paikan A-liigassa.

Suomi ei saanut täysin toivomaansa päätöstä Nations League-urakalleen, kun Slovakia aiheutti sinivalkoisille kilpailun ensimmäisen pistemenetyksen yllettyään kotonaan 2-2 tasapeliin.

Helmarit olivat jo varmistaneet lohkovoittonsa aiemmin, joten ottelu oli vieraiden kannalta panokseton. Slovakialla riitti puolestaan jännitettävää, sillä joukkue oli ennen peliä lohkokolmosten vertailussa tasapisteissä Pohjois-Irlannin kanssa ja sillä oli mahdollisuus nousta toiselle sijalle.

Marko Salorannan valmentama Suomi ei lähtenyt peruuttelemaan lohkon tilanteesta huolimatta, vaan aloitti pelin erittäin aktiivisesti. Pallo oli Slovakian verkossa jo kahden minuutin kohdalla, kun Oona Sirenin lähettämä syöttö päätyi Emmi Alaselle, joka vei Suomen johtoon.

Emma Peuhkurisella oli loistava tilaisuus lisätä johtoa hetkeä myöhemmin, mutta hänen yrityksensä karkasi taivaan tuuliin.

Suomen maalia vartioinut Tinja-Riikka Korpela joutui ensimmäistä kertaa torjuntatöihin vartin kohdalla, kun Patricia Fischerova pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä.

Slovakia haki tasoitusta aktiivisesti ja sai palkinnon yritykselleen reilun puolen tunnin kohdalla. Suomen puolustus epäonnistui purussaan ja Diana Lemesova pääsi tälläämään pelivälineen pömpeliin.

Suomi sai luotua muutamia hyviä aihioita jakson loppua kohden, mutta lukemat pysyivät entisellään taukovihellykseen asti.

Toinen puoliaika tasaistä vääntöä – Suomen turnaukselle kiitettävä arvosana ensimmäisestä pistemenetyksestä huolimatta

Helmarit aloittivat toisenkin jakson pirteästi ja Ria Ölingille tarjoutui loistava tilaisuus viedä joukkueensa jälleen edelle. Viimeistely kuitenkin ontui ja lukemat säilyivät ennallaan.

Slovakia pääsi johtoon kuin varkain tunnin kohdalla, kun Maria Mikolajova sijoitti pelivälineen Korpelan selän taakse. Mikolajovan maalin jälkeen Slovakia pyrki suojelemaan johtoaan ja vetäytyi lähemmäs kohti omaa maaliaan.

Suomi ei kuitenkaan lannistunut vaan otti pelin entistä selkeämmin hallintaansa. Vaihdosta kentälle päässyt Jutta Rantala laukoi vastustamattomasti Suomen tasoituksen, kun pelikello näytti 70. minuuttia. Enempää maaleja ei nähty, joten ottelu päättyi 2-2 lukemiin.

Nations League näytti loistavalla tavalla Helmareiden nykyvireen. Vaikka vastassa ei ollutkaan Euroopan kärkijoukkueita, viisi voittoa kuudesta ottelusta on loistava suoritus, jonka arvoa ei sovi vähätellä.

Slovakia – Suomi 2–2 (1–1)

2’ 0-1 Emmi Alanen 0–1
32’ 1-1 Diana Lemešová 1–1
61′ 2-1 Mária Mikolajová 2–1
70′ 2-2 Jutta Rantala