ComeOn

Kuva: Wallpaperflare.com

Huuhkajat pelasivat sunnuntai-iltana 1–1 tasapelin Kiovassa isäntäjoukkue Ukrainan kanssa vuoden 2022 jalkapallon MM-kisojen karsintaottelussa. Ottelu oli Suomelle kuluvien MM-karsintojen toinen. Aiemmin tällä viikolla Huuhkajat päätyivät niin ikään tasapeliin Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan Helsingin Olympiastadionilla.

Suomi aloitti ottelun vahvasti, ja oli ensimmäiset 20 minuuttia selvästi niskan päällä. Päävalmentaja Markku Kanervan luoma pelisuunnitelma toimi täydellisesti, ja Huuhkajalauma onnistui yllättämään isäntäjoukkueen aktiivisella pelaamisellaan.

Hallinnasta huolimatta Huuhkajat eivät vaarallisille maalipaikoille päässeet, ja ensimmäisen jakson loppupuolella Ukraina alkoi päästä peliin yhä enemmän mukaan. Ensimmäisen puoliajan lopussa pelin virtaus oli jo siirtynyt materiaaliltaan kovemman ukrainalaisryhmän haltuun.

Toisella jaksolla tilanne jatkui samanlaisena. Suomi menetti täysin hyvän otteensa, ja materiaaliero alkoi näkyä kentällä yhä selvemmin. Ukraina loi ottelussa selvästi enemmän maalipaikkoja, mutta ei päässyt etenemään kaikkein vaarallisimmalle maalintekosektorille Suomen hyvän joukkuepuolustuksen ansiosta.

Kun 79 minuuttia oli pelattu, Ukraina kuitenkin lopulta iski. Kotijoukkue onnistui sahaamaan Suomen puolustuksen läpi vasemmalta laidalta, Oleksandr Karavaev pääsi keskittämään ja Júnior Moraes liukui pallon Jesse Jorosen vartioimaan maaliin.

Huuhkajaryhmä kuitenkin sisuuntui osumasta, ja ottelun loppu oli täydellistä Suomen hallintaa. Joukkue painoi Ukrainan täysin kanveesiin tasoitusta jahdatessaan. Ensin joukkueen kapteeni Paulus Arajuuri missasi avopaikan Robin Lodin lähettämän vapaapotkun jälkeen, sitten sama kaksikko oli asialla uudestaan, tällä kertaa kulmapotkusta, ja vain tolppa pelasti Ukrainan takaiskulta.

Vain minuutti ennen täyttä aikaa kuitenkin räjähti. Joel Pohjanpalo taisteli juoksupallon Teemu Pukille linjan taakse. Suomalaiskärki pakotti ukrainalaispuolustajan hätäilemään, ja tämä joutui rikkomaan läpiajoon karkaamassa ollutta Pukkia rangaistuspotkun arvoisesti. Pukki tasoitti itse pilkulta loppulukemiksi 1–1.

Kahden kierroksen jälkeen Suomi on karsintalohkonsa toisena tasapisteissä Ukrainan kanssa.