ComeOn

Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Mika Lehkosuo menetti Tomas Galvezin vastoin tahtoaan Huuhkajiin marraskuun maaotteluikkunassa. Siitä huolimatta Lehkosuo kehuu yhteistyötä A-maajoukkueen ja poikamaajoukkueiden kanssa.

Mika Lehkosuon valmentama Pikkuhuuhkajat kohtaa marraskuun maaottelutauolla Armenian äärimmäisen tärkeässä EM-karsintaottelussa. Ensi viikon tiistaina Turussa pelattava ottelu on Lehkosuon joukkueelle lähes pakkovoiton paikka, sillä lokakuussa Albanian voittanut Pikkuhuuhkajat on jo ehtinyt hävitä pahimmille kilpakumppaneilleen, Sveitsille ja Romanialle. Vuoden 2025 EM-kisoihin etenee jokainen karsintojen lohkovoittaja ja kolme parasta lohkokakkosta. Muut lohkokakkoset jatkavat EM-jatkokarsintaan.

Pikkuhuuhkajat joutuu kuitenkin lähtemään tärkeään karsintaotteluun ilman muutamaa avainpelaajaansa. Naatan Skyttä kärsii vielä loukkaantumisesta, eikä ole joukkueen mukana. Lisäksi Tomas Galvez nostettiin Huuhkajien matkaan, joten hänkään ei ole Pikkuhuuhkajien käytettävissä Armenia-ottelussa.

– Rive (Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva) ryösti hänet. Molemmat olisivat hänet halunneet, mutta Rive voitti, Lehkosuo vitsaili medialle.

Kanerva puolestaan lupasi, että Galvez tullaan näkemään kentällä Huuhkajien marraskuun EM-karsintaotteluissa. A-maajoukkueen päävalmentaja vannoi, ettei riistäisi niin ikään tärkeitä karsintapelejä pelaavilta Pikkuhuuhkajilta avainpelaajaa, jos ei aikoisi antaa tälle vastuuta.

Kanervan mielestä yhteistyö Pikkuhuuhkajien ja vielä nuorempien ikäluokkien poikamaajoukkueiden välillä toimiikin hyvin.

– Kokoonnutaan aina pelien jälkeen yhteen ja analysoidaan meidän pelaamista jokaisen oman osa-alueen kautta. Tätä kautta kehitetään koko suomalaista jalkapalloa ja maajoukkueiden pelitapaa. Viestin myös A-maajoukkueen vaatimuksista päävalmentajille ja sitä kautta viesti menee eteenpäin. Meidän yhteistyö on ollut muutenkin hedelmällistä.

Myös Lehkosuo on sitä mieltä, että yhteistyö muiden ikäluokkamaajoukkueiden ja Huuhkajien kanssa toimii tällä hetkellä loistavasti.

– Ollaan rakennettu sellaista kulttuuria, että kokoonnumme säännöllisesti, ja on hienoa, että Rive on ollut mukana. Jokaisella meistä on aina oma esitys vaihtelevista aiheista. Syvennytään pelin eri osa-alueisiin ja haetaan niihin uusia näkökulmia. Esimerkiksi siihen, mitä ongelmia meillä on ollut. Tätä kautta yritetään mennä syvemmälle siihen, missä mikäkin ikäluokka menee ja mitä haasteita kohtaamme.

Lisäksi Huuhkajien ja Pikkuhuuhkajien väliseen yhteistyöhön kuuluu luonnollisesti pelaajien kasvattaminen A-maajoukkueen tarpeisiin. Lehkosuo ja Kanerva keskustelevatkin säännöllisesti U21-maajoukkueen pelaajista ja ylipäätään siitä, missä Suomen nuorisopelaajat menevät vertailussa muihin maihin.

Kanerva muistuttaakin, että kovatasoiset U21-ikäluokan EM-karsintapelit ovat loistavia näytönpaikkoja Huuhkajien suuntaan. Vaikka Pikkuhuuhkajat eivät U21 EM-kisoihin etenisikään, voivat hyvät otteet poikia tilaisuuden esiintyä Kanervan alaisuudessa Huuhkajissa – ja mahdollisesti jopa miesten EM-kisoissa.

Seuraava todellinen näytönpaikka on edessä ensi tiistaina.