Velobet

Suomen Palloliitto tiedotti maanantaina, että Tuija Hyyrynen on antanut positiivisen koronatestinäytteen. Myös yksi Helmarien taustahenkilökunnan jäsen on antanut positiivisen näytteen. Muilla joukkueen jäsenillä ei ole todella koronaan viittaavia oireita, eikä tartuntoja ole todettu muilla joukkueen jäsenillä.

Positiivisen koronanäytteen antanut Tuija Hyyrynen siirtyy tiettävästi sivuun Helmarien harjoitusvahvuudesta välittömästi. Palloliitto ei vielä kertonut, onko Hyyrysellä oireita tai onko odotettavissa, että joukkueen avainpelaajiin kuuluva puolustaja palaa kokoonpanoon vielä EM-kisojen lohkovaiheen aikana.

Helmarien laituri Adelina Engman puolestaan kärsii takareiden kireydestä. Engman oli Helmarien avauskokoonpanossa Espanjaa vastaan perjantaina, mutta joutui jättämään ottelun kesken ensimmäisen jakson jälkeen. Palloliiton mukaan Engmanin takareidestä ei ole löydetty repeämää. Reittä hoidetaan päivittäin ja Engmanin pelikuntoa tarkastellaan erikseen vielä ennen tiistain Tanska-ottelua.