ComeOn

Helmareiden Tuija Hyyrynen on edustanut italialaista Juventusta vuodesta 2017 lähtien. Hiljattain nainen pelasi joukkueessaan jo sadannen ottelunsa, kun Juventus varmisti paikkansa Mestarien liigan jatkopeleissä.

Juventus arvottiin samaan Mestarien lohkoon Chelsean, Wolfsburgin ja Servetten kanssa. Juventuksen suomalaispelaajan Tuija Hyyrysen mukaan torinolaisjoukkueen mahdollisuuksiin edetä jatkopeleihin ei juuri uskottu. Tämä asia toimi motivaationa ryhmän sisällä ja playoff-paikka maistui entistä maukkaammalta.

– Meillä oli tosi kova lohko ja lähdimme siihen hieman altavastaajana, kun siinä olivat myös Chelsea ja Wolfsburg. Pystyimme lähtemään peleihin vapautuneesti ja onnistuimme tekemään tosi kovaa tulosta oikeastaan joka pelissä. Se oli joukkueelta todella hieno saavutus.

Italiassa Juventus on ollut ylivoimainen ja voittanut neljä perättäistä maan mestaruutta. Sarjaottelun joukkue on viimeksi hävinnyt yli kaksi vuotta sitten. Mestarien liiga tarjoaakin erilaisen haasteen, kun mukana ovat maanosan kiistattomat huippujoukkueet.

– Mestarien liiga on siinä tosi tärkeä, että saamme kovia kansainvälisiä pelejä. Seuran tavoitteena on olla yksi Euroopan parhaista joukkueista. Mestarien liigan pelit ovat eri tason pelejä ja ne ovat tuoneet koko joukkueelle lisää itseluottamusta.

– Meille vaihtui täksi kaudeksi valmentaja, ja yksi syy oli se, että tavoitteena oli ottaa seuraava steppi eurokentillä. Olemme tosi nopeasti saaneet hyviä tuloksia aikaiseksi.

Seuraavaksi joukkueella on edessään todella kovan luokan haaste, kun pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaan arvottiin Lyon. Ranskalaiset ovat voittaneet Mestarien liigan peräti seitsemän kertaa.

– Lyon on kyllä kova vastustaja ja saa nähdä miten siinä käy. Kaikki on aina mahdollista. Pääsemme lähtemään taas altavastaajina hyvällä fiiliksellä. Uskon meidän pystyvän pääsemään jatkoon.