Italia, Tanska, Ranska, Norja, Espanja, Turkki ja Ukraina pelaavat vuoden 2024 U19 EM-kisoissa yhdessä isäntämaa Pohjois-Irlannin kanssa.

U19-poikien EM-karsinnat tulivat päätökseen tiistaina, kun viimeiselle kierrokselle selvinneet joukkueet pelasivat viimeiset ottelunsa. Päätöskierrokselle oli selvinnyt aikaisemmalta karsintakierrokselta 27 joukkuetta, sekä Portugali, joka pääsi parhaiten sijoitettuna joukkueena suoraan karsintojen tähän vaiheeseen.

Espanja voitti oman lohkon 1 seitsemällä pisteellä ennen Sloveniaa, Kosovoa ja Itävaltaa. Ranska puolestaan tuli lohkossa 2 tasapisteisiin Belgian kanssa, mutta eteni EM-kisoihin keskinäisen ottelun tuloksen turvin. Lohkossa 3 Norja jätti taakseen Bosnia ja Hertsegovinan, Montenegron ja Israelin, ja lohkossa 4 Tanska jyräsi voittoon enne Portugalia puhtaalla pelillä. U19 EM-kisat tulevat olemaan Tanskalle historian ensimmäiset.

Italia voitti lohkon 5 niin ikään puhtaalla pelillä ja Turkki nappasi lohkon 6 voiton ennen tasapisteissä ollutta, mutta keskinäisen ottelun hävinnyttä Romaniaa. Lohkon 7 voiton nappasi kaikki kolme otteluaan voittanut Ukraina.

Vuoden 2024 U19 EM-kisat pelataan 15.–28. heinäkuuta Pohjois-Irlannissa. EM-kisojen lohkot arvotaan 17. huhtikuuta.


Bayern Munich - Arsenal
Manchester City - Real Madrid