Kuva: Wallpaperflare.com

Jalkapallon alle 21-vuotiaiden poikien EM-kisojen välierät pelataan tänään. Välierissä hallitseva mestari Espanja kohtaa naapurimaansa Portugalin ja Hollanti Saksan.

Espanja selvitti tiensä välieriin kaatamalla puolivälierissä Kroatian jatkoajan jälkeen 2-1. La Rojita oli otteluun lähtiessä selvä ennakkosuosikki, mutta Kroatia puolusti tiiviisti ja piti Espanjan maalipaikat vähissä. Ensimmäistä maalia saatiin odottaa toiselle puoliajalle asti, jolloin Javier Puado vei Espanjan johtoon.

Kroatia tuli kuitenkin tasoihin aivan varsinaisen peliajan viime hetkillä Luka Ivanušecin rangaistuspotkulaukauksella. Jatkoaika näytti jo kääntyvän pilkkukisaksi, kunnes Puado jatkoi illan toisensa Marc Cucarellan pitkästä syötöstä ja vei Espanjan välieriin.

Myös Portugali tarvitsi jatkoaikaa tuomaan ratkaisun sen ja Italian väliseen puolivälieräotteluun. Dany Mota vei portugalilaiset ensimmäisellä jaksolla jo kahden maalin karkumatkalle, mutta Tommaso Pobega toi Italian maalin päähän juuri ennen taukovihellystä.

Toisella puoliajalla Gonçalo Ramos vei Portugalin uudestaan kahden maalin johtoon, kunnes Gianluca Scamaccan maali toi Italian uudestaan iskuetäisyydelle. Lopulta Patrick Cutronen maali varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla vei ottelun jatkoajalle.

Jatkoajalla Portugali kuitenkin otti omansa tekemällä kaksi maalia jatkoajan toisella puoliskolla ja etenemällä näin välieriin.

Tanskan ja Saksan välisessä puolivälierässä ei jatkoaika sen sijaan riittänyt, vaan ratkaisua saatiin hakea aina rangaistuslaukauskilpailusta asti. Ottelun maalinteon aloitti vasta 17-vuotias vaihtomies Wahid Faghir. Saksa kuitenkin tasoitti – jälleen – aivan varsinaisen peliajan lopussa.

Molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kertaalleen myös jatkoajalla, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan rangaistuslaukauskilpailusta. Eeppinen ottelu päättyi lopulta Paul Jaeckelin tehtyä maalin Tanskan Victor Kristansenin epäonnistuneen yrityksen jälkeen, minkä myötä Saksa jatkoi välieriin.

Hollannin ja Ranskan välinen ottelu oli ainoa, joka ei edennyt jatkoajalle. Myös siinä ratkaisevaa maalia odotettiin kuitenkin ottelun loppuhetkille saakka, sillä Hollannin Myron Boadu ratkaisi ottelun illan toisella maalillaan vasta toisen puoliajan lisäajan kolmannella minuutilla.

Ranska oli avannut maalinteon ensimmäisellä puoliajalla, mutta Boadu tasoitti heti toisen puoliajan alussa. Ottelun lopun Ranska painosti raivokkaasti, muttei onnistunut tekemään maalia.

U21 jalkapallon EM-kisojen välierät:

Espanja – Portugali 3.6. klo 20:00
Hollanti – Saksa 3.6. klo 22:00

Otteluiden alkamisajat Suomen aikaa. Suomessa kummatkin välieräottelut televisioi Yle.