Kuva: Wallpaperflare.com

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue hävisi EM-karsintaottelun Norjalle vieraissa perjantai-iltana. Maalittomana tauolle edennyt ottelu repesi lopulta viimeisen puolen tunnin aikana Norjan hyväksi.

Suomi aloitti terävästi, mutta taso ei lopulta riittänyt Norjaa vastaan

Pikkuhuuhkajat aloittivat ottelun aktiivisesti ja pyrkivät aggressiivisen prässin kautta voittamaan palloja Norjan puolustusalueella. Pallonriistot eivät kuitenkaan johtaneet maalipaikkoihin Norjan tehokkaan puolustuspelin edessä. Ottelun ensimmäisen maalipaikan rakensikin Norja. Kotijoukkueen tähden Erik Botheimin laukaus kymmenen minuutin pelin jälkeen pysähtyi kuitenkin Suomen onneksi Viljami Sinisalon vartioiman maalin ylähirteen.

Tämän jälkeen Pikkuhuuhkajatkin pääsivät maalipaikoille. Oliver Antman oli reilun vartin pelin jälkeen rakentelemassa jopa kahta huippupaikkaa, ensin Terry Abladella ja sitten Jaakko Oksaselle. Kumpikaan yritys ei kuitenkaan osunut maalipuiden väliin.

Hetkeä myöhemmin kumpikin maalivahti pääsi näyttämään osaamistaan. Ensin Norjan Kristoffer Klaesson torjui Antmanin kaukaa lähteneen laukauksen. Seuraavaksi viuhui Suomen päässä, mutta Sinisalo torjui hienosti Jørgen Strand Larsenin puskun.

Ensimmäisellä puoliajalla ei maaleja nähty. Heti toisen puoliajan alussa Norja siirtyi kuitenkin johtoon, kun Larsen ehti ensimmäisenä pystypalloon ja nosti sen yli voimattoman Sinisalon.

Suomi oli lähellä tasoittaa pelin heti, mutta Eetu Mömmön laukaus epäonnistui, eikö tuottanut Klaessonille vaikeuksia.

Hetkeä myöhemmin Norjan johto kasvoi kahteen. Anssi Suhonen kaatoi Botheimin Suomen rangaistusalueella, ja pallo tuomittiin pilkulle. Larsen viimeisteli illan toisensa varmasti vasempaan alakulmaan.

Suhonen kuitenkin kuittasi rikkeensä vain seitsemää minuuttia myöhemmin. Keskikenttäpelaaja pääsi Klaessonin avaukseen väliin, ja sijoitti pallon hienosti etukulmaan ohi paikoilleen kiirehtineen norjalaisvahdin.

Maalin jälkeen Suomi piristyi hieman, ja pääsikin kokeilemaan useampaan otteeseen Klaessonin päivän kunto. Norjalainen kuitenkin torjui sekä Antmanin että Naatan Skytän kaukolaukausyritykset.

Pikkuhuuhkajien kiri kuitenkin pysähtyi, kun Johan Hove laukoi kentän sivulta lähteneen vapaapotkun suoraan Sinisalon selän taakse.

Norja – Suomi 3-1 (0-0)

55′ Jørgen Strand Larsen 1-0
67′ Jørgen Strand Larsen 2-0 (rp)
74′ Anssi Suhonen 2-1
89′ Johan Hove 3-1

EM-kisapaikka edelleen omissa käsissä

Suomi on tällä hetkellä EM-karsintalohkonsa neljäntenä seitsemällä pisteelle. Edellä olevat Kroatia, Norja ja Itävalta ovat kaikki kahdessatoista pisteessä. Pikkuhuuhkajilla on vielä hyvin aikaa kääntää lohkon tilanne ympäri, sillä joukkue on pelannut vasta puolet karsintaotteluistaan. Palkintona siintää paikka vuoden 2023 alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa.

Maanantaina joukkue kohtaa Viron, joka on karsintalohkon hännillä. Viro on hävinnyt tähän mennessä jokaisen kuudesta ottelustaan. Kotiottelu lohkojumboa vastaan on juuri sellainen peli, joka Suomen täytyy pystyä voittamaan, jos se mielii U21-ikäluokan EM-kisoihin. Ottelu pelataan Kotkan Arto Tolsa Areenalla klo 18:30.

Lähde: Palloliitto