Portugali kiipesi varsinaisella peliajalla kahdesti tasoihin, mutta jatkoajalla Espanja meni menojaan.

Espanja voitti toisen perättäisen futsalin alle 19-vuotiaiden Euroopan mestaruuden sunnuntaina 3067-päisen kotiyleisön edessä. Joukkue piti päänsä kylmänä, vaikka Portugali nousi varsinaisella peliajalla kahdesti tasoihin, ja ratkaisi ottelun voiton jatkoajalla.

Espanja meni ensimmäistä kertaa johtoon 62 sekunnin jälkeen, kun Jorge Carrasco sai pallon kentän oikealla laidalla, kääntyi nopeasti ja ampui pallon pienestä kulmasta maaliin. Hallitseva mestari jatkoi myllytystään, ja hetkeä myöhemmin Adrián Rivera kokeili Portugalin maalin yläriman kestävyyttä. Rivera osui ensimmäisellä jaksolla myös tolppaan vapaapotkusta.

Seitsemän minuutin pelin jälkeen Portugali tasoitti. Albert Ortas kaatoi Kutchyn rangaistuspotkun arvoisesti ja Rúben Teixeira viimeisteli kuudesta metristä. Espanja kuitenkin jatkoi hallitsevampana osapuolena ja vastasi pelin virtauksen kontrolloinnista. Joukkue myös nappasi johtoasemansa takaisin, kun Ortas katkaisi Teixeiran huolimattoman syötön Portugalin oman rangaistusalueen sisällä ja pelasi Juan Morenolle tyhjän maalin.

Heti tauon jälkeen Moreno osui Portugalin maalin ylärimaan. Toisella jaksolla Portugali sai pelistä hieman paremmin kiinni, mutta vaarallisimmat paikat pysyivät edelleen Espanjalla. Portugalin maalivahti Tiago Velho piti kuitenkin altavastaajajoukkueen pelissä mukana.

Kolme minuuttia ennen loppua pelissä mukana roikkunut Portugali käytti oman saumansa. Lentävä maalivahti Raúl Moreira nousi oikeaa laitaa pitkin ja keskitti maalille. Epäonninen Ion Cerviño ohjasi pallon täydestä vauhdista omaan maaliinsa.

Espanja kuitenkin näytti jatkoajalla kovuutensa. Aivan kuten torstain välierässä Puolaa vastaan, myös finaalissa joukkue maalasi heti jatkoajan alkuun. Rivera antoi kulmapotkun ja Álex García jatkoi pallon maaliin Portugalin rangaistusalueen ulkopuolelta. Ennen taukoa joukkue tuplasi johtonsa, kun Rivera ja Nicolás Marrón pääsivät karkaamaan ylivoimahyökkäykseen.

Portugalin hakiessa tasoitusta lentävällä maalivahdilla Espanja osui vielä kahdesti ja voitti historiansa toisen Euroopan mestaruuden lukemin 6–2. Espanja on ainoa futsalin U19 EM-kultaa voittanut maa, sillä turnaus järjestettiin ensimmäistä kertaa vasta vuonna 2019.

– Tämä oli taisteluvoitto. Nuorten futsalin kokonaistaso nousee koko ajan, ja olen todella ylpeä siitä, kuinka pelaajat käsittelivät vaikeat hetket matkan varrella. Pelasimme todella hyvin, mutta peli olisi voinut kääntyä kummin vain, Espanja päävalmentaja Albert Canillas sanoi Uefalle ottelun jälkeen.