Velobet

Espanja on naisten Uefa Nations Leaguen 2023-2024 mestari voitettuaan Ranskan vakuuttavasti 2-0. Aitana Bonmati ja Mariona Caldentey tekivät Espanjan maalit.

Keskiviikkoiltana pelattiin kaikkien aikojen ensimmäinen naisten Kansojen liigan loppuottelu, kun Espanja emännöi Ranskaa Sevillassa. Ruotsalainen Tess Olofsson toimi ottelun erotuomarina ja toi peliin pohjoismaalaisen vivahteen.

Espanja ja Aitana Bonmati nappasivat ottelun johdon reilun puolen tunnin pelin jälkeen ja puoliajalle lähdettiin 1-0-johdossa. Kahdeksan minuuttia toisen puoliajan alun jälkeen Espanja lisäsi johtoaan 2-0:aan Mariona Caldenteyn toimesta. Maali jäi ottelun viimeiseksi, ja Espanja voitti finaalin 2-0.

Näin Espanjasta tuli ensimmäinen naisten Uefa Nations Leaguen voittanut joukkue koskaan, vain reilut puoli vuotta sen jälkeen, kun joukku voitti MM-kultaa Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

Voittonsa myötä Espanja osallistuu myös Pariisissa kesällä 2024 järjestettäviin olympialaisiin, joissa se on edustaa Eurooppaa yhdessä kisojen järjestäjämaan Ranskan kanssa. Kansojen liigan pronssiottelu pelattiin aiemmin keskiviikkona Hollannin ja Saksan välillä, ja jälkimmäinen voitti 0-2 varmistaen niin Nations Leaguen pronssimitalin kuin viimeisen Euroopan paikan ensi kesän olympialaisiin.


Bayern Munich - Arsenal
Manchester City - Real Madrid