ComeOn

Kuva: Wallpaperflare.com

Ensi heinäkuussa pelattavien naisten EM-kilpailujen lohkoarvonnat on suoritettu ja Helmarit arvottiin kovaan seuraan. B-lohkoon arvottu Suomi saa vastaansa Espanjan, Saksan, sekä Tanskan. Arpaonni ei siis ollut Suomelle kaikkein suotuisin, kun vastaan asettuu kolme erittäin kovaa jalkapallomaata.

Espanjaa pidetään yhtenä kisojen ennakkosuosikeista, Tanska on vuoden 2017 hopeamitalisti ja Saksa on kahdeksankertainen Euroopan mestari. Suomen päävalmentajalla Anna Signeulla onkin täysi työ virittää ryhmänsä äärimmilleen, jos Helmarit mielii jatkoon kivikovasta lohkosta.

Kaikki on kuitenkin täysin mahdollista, eikä Suomella ole turnauksessa yhtään mitään hävittävää. Kukaan ei odota liikoja Helmareilta, joten joukkue pääsee pelaamaan paineettomassa tilassa. Yllätyksen sauma on siis olemassa, mutta jatkoon meno vaatii täydellisen onnistumisen, sekä myös aavistuksen onnea. Näin kovassa lohkossa ristiin pelaamisen mahdollisuus on kuitenkin niin suuri, että jo ensimmäisen pelin tuloksella saattaa olla valtava vaikutus.

Lohkon vastustajista Saksaa voidaan pitää selkeänä ennakkosuosikkina. Perinteinen arvokisamenestyjä on yksi menestyneimmistä jalkapallomahdeista koko maailmassa. Sen taktinen osaaminen on huippuluokkaa ja ryhmästä löytyy useita maailmanluokan yksilöitä. Myös Tanskalla on paljon yksilötaitoa ja ryhmän iloinen hyökkäyspeli on tuottanut hyviä tuloksia arvokisoissa.

Espanjan kohtaamiselta ei vältytty

Ennen lohkoarvontaa Suomen päävalmentaja Signeul toivoi Palloliiton sivuilla, ettei Helmarit joutuisi kohtaamaan Espanjaa. ’’Haluaisimme välttää Espanjan, joka on erittäin hyvä joukkue. Heidän liigassaan pelaa Barcelona, joka on niin hyvä seurajoukkue, että uskon Espanjan olevan näissä kisoissa mestaruuskandidaatti.’’

Helmarit oli edellisen kerran mukana EM-kisoissa vuonna 2013, jolloin matka päättyi alkulohkoon. Suomi on ensi kesän karkeloissa mukana nyt neljättä kertaa. Tähän mennessä parhaana saavutuksena on vuoden 2005 välieräpaikka.

Lähteet: Ilta-Sanomat, Palloliitto