Naisten Nations League käynnistyy syyskuun lopussa. Helmarit pelaa ensimmäiset Nations Leaguen ottelunsa 22. ja 26. syyskuuta.

Helmarit pelaa historiansa ensimmäisessä Nations Leaguen ottelussa Slovakiaa vastaan perjantaina 22. syyskuuta. Turun Veritas Stadionilla pelattava ottelu alkaa klo 18:30. Luvassa on hieno jalkapalloilta, sillä otteluun on jo tähän mennessä myyty yli 3000 lippua. Lisäksi Helmarit järjestää yhdessä Turun kaupungin kanssa Meet & Greet -tapahtuman maanantaina 18. syyskuuta klo 17:00 alkaen.

Slovakian jälkeen Nations League -taival jatkuu vierasottelulla Romaniaa vastaan tiistaina 22. syyskuuta. Neljäs Suomen lohkon joukkue on Kroatia. Lohkon kaikki kuusi ottelua pelataan kuluvan syksyn aikana – syyskuun lisäksi Helmarit pelaa kaksi ottelua lokakuussa ja kaksi marras-joulukuun vaihteessa.

Helmarit pelaa Kansojen liigan B-divisioonan 2-lohkossa. Naisten Nations League toimii samalla tavalla kuin vuodesta 2018 pelattu miesten Nations League. Divisioonia on kolme, ja jokaisen kauden päätteeksi niiden parhaat nousevat ylempään ja huonoimmat putoavat alempaan divisioonaan.

Nations Leaguella on lisäksi vaikutusta ensi vuonna pelattaviin EM-karsintoihin. Naisten EM-karsinnat pelataan samalla formaatilla kuin Nations League, ja ainoastaan A-divisioonasta voi edetä suoraan lopputurnaukseen. Muissa divisioonissa tarjolla on vain paikkoja EM-jatkokarsintaan. Tämän vuoksi B2-lohkon voitto ja nousu A-divisioonaan olisi Helmareille äärimmäisen tärkeää.

>>> Lue lisää naisten Nations Leaguesta tästä.

Helmarien päävalmentajan Marko Salorannan nimeämästä joukkueesta löytyy yksi potentiaalinen A-maajoukkuedebytantti, sillä KuPS:n Anni Hartikainen on nyt ensimmäistä kertaa Helmarien matkassa. Adelina Engman puolestaan joutuu jättämään syyskuun maaottelut väliin loukkaantumisen takia.

Kumpikin ottelu on katsottavissa Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Helmarit syyskuun Uefa Nations League -otteluihin:

Tinja-Riikka Korpela. AS Roma
Anna Tamminen, Hammarby IF
Milla-Maj Majasaari, IK Uppsala Fotboll
Natalia Kuikka, Portland Thorns
Joanna Tynnilä, Brann
Eva Nyström, Hammarby IF
Elli Pikkujämsä, Racing Louisville
Emmi Siren, KuPS
Emma Koivisto, Liverpool FC
Nora Heroum, Sampdoria
Tiia Peltonen, Fortuna Hjørring
Nea Lehtola, Brøndby IF
Anni Hartikainen, KuPS
Emma Peuhkurinen, KIF Örebro
Katariina Kosola, BK Häcken
Eveliina Summanen, Tottenham Hotspur FC
Oona Siren, KuPS
Olga Ahtinen, Tottenham Hotspur FC
Ria Öling, FC Rosengård
Emmi Alanen, Kristianstads DFF
Sanni Franssi, Real Sociedad
Linda Sällström, Vittsjö GIK
Jutta Rantala, Leicester City FC
Heidi Kollanen, KIF Örebro
Oona Sevenius, Como

Suomen Nations League -ottelut syyskuussa

Perjantaina 22.9. klo 18:30: Suomi – Slovakia (Turku)
Tiistaina 26.9. klo 19:00: Romania – Suomi (Bukarest)


Espanja - Englanti