Markku Kanerva on valinnut todella kokeilupitoisen joukkueen Huuhkajien talvileirille Portugaliin. Matkaan lähtee jopa 13 potentiaalista A-maajoukkuedebytanttia. Huuhkajat kohtaa leirityksen aikana Ruotsin ja Viron.

Huuhkajat järjestää ensimmäisen talvileirinsä kolmeen vuoteen, kun joukkue kokoontuu Portugalin Algarvessa torstaina 5. tammikuuta. Leirityksen aikana Huuhkajat pelaa harjoitusottelut Ruotsia ja Viroa vastaan.

Leirityksen aikana nähdään todennäköisesti myös useampia Huuhkajat-debytantteja, sillä joukkueen päävalmentaja Markku Kanerva on valinnut Portugalin leirille melko kokeilupainotteisen miehistön. Leirille valituista 24 pelaajasta jopa 13 voi tehdä A-maajoukkuedebyyttinsä Portugalissa.

– Jos ajatellaan monien huuhkajapelaajien historiaa, heidän ensimmäiset kosketuksensa maajoukkuetoimintaan ovat tulleet näiden talvimaaotteluiden kautta. Tämä on niin sanottu yhteisleiri, meillä on mukana yhdeksän pelaajaa alle 21-vuotiaiden maajoukkueesta. Tämä on mahdollisuus nuorille pelaajille antaa näyttöjä ja myös vähän vanhemmille pelaajille, jotka ovat saaneet vähemmän peliaikaa Huuhkajissa, Kanerva kertoi Palloliitolle.

Uusien pelaajien sisäänajon lisäksi leiri on luonnollisesti oiva tilaisuus kokeilla uusia pelaajia maaliskuussa alkavia EM-karsintoja ajatellen.

– Tammikuun leiri on myös viimeinen tapahtuma ennen kuin EM-karsinnat alkavat maaliskuussa. On merkittävää, että pääsemme hyviin olosuhteisiin harjoittelemaan ja saamme kaksi hyvää peliä.

Mahdollisten debytanttien joukkoon kuuluu kaksi äärimmäisen mielenkiintoista nimeä – FC Hongan Agon Sadiku ja Manchester Cityn Tomas Galvez. Kummallakin on mahdollisuus valita Suomen lisäksi myös toisen maajoukkueen edustus, ja Kanervan ajatuksena saattaakin olla peluuttaa kumpaakin pelaajaa Algarvessa ja lyödä täten maajoukkuevalinta lukkoon.

Kaksikosta Sadiku ehti pelata marraskuussa jo kaksi ottelua Kosovon paidassa, mutta se ei hallinnollisen virheen takia estä häntä edustamasta Suomea.

– Siellä ei hoidettu paperihommia sillä tavalla kuin ne olisi pitänyt hoitaa. Agonilla on vielä mahdollisuus edustaa Suomea, eli häntä ei ole sinänsä leimattu. Nyt meillä on mahdollisuus tehdä se. Me hoidamme paperihommat kuntoon, ja kyseessä on tosiaan kaksi virallista maaottelua. Mielenkiintoista nähdä Agon meidän riveissämme, Kanerva kertoo.

– Tomas Galvez on pelannut pääasiassa Manchester Cityn 18-vuotiaissa, mutta oli jo yhdessä miesten harjoitusottelussa penkillä. Hän on ollut alle 19-vuotiaiden maajoukkueen mukana ja nyt haluamme nähdä, miten hän pärjää A-maajoukkuetasolla. Hienoa tutustua kaveriin. Hänelläkin on mahdollisuus tehdä valintoja Englannin ja Suomen välillä. Mikäli hän pelaa Ruotsi-ottelussa, homma lienee sitä myöten selvä.

Suomen tammikuun maaottelut voi katsoa maksutta Yle Areenasta.

Suomen ottelut tammikuun maajoukkueleirillä

Maanantaina 9. tammikuuta klo 20:45: Ruotsi – Suomi
Torstaina 12. tammikuuta klo 18:00: Viro – Suomi

Suomen joukkue tammikuun maaotteluissa

Lucas Bergström, Peterborough United
Viljami Sinisalo, Burton Albion
Elmo Henriksson, IFK Mariehamn
Arttu Hoskonen, HJK
Diogo Tomas, KuPS
Robin Tihi, AIK
Ville Koski, FC Honka
Robert Ivanov, Warta Poznan (vain Ruotsi-ottelussa)
Richard Jensen, Górnik Zabrze (vain Ruotsi-ottelussa)
Tuomas Ollila, HJK
Pyry Soiri, HJK
Matti Peltola, HJK
Felipe Aspegren, Ilves
Tomas Galvez, Manchester City (vain Ruotsi-ottelussa)
Rasmus Schüller, Djurgårdens IF
Lucas Lingman, HJK
Santeri Väänänen, Rosenborg BK
Niilo Mäenpää, Warta Poznan (vain Ruotsi-ottelussa)
Santeri Hostikka, HJK
Jaakko Oksanen, KuPS
Agon Sadiku, FC Honka
Anthony Olusanya, HJK
Kai Meriluoto, HJK
Saku Ylätupa, GIF Sundsvall


Espanja - Englanti