ComeOn

Suomi pelaa maaliskuussa kaksi kovaa harjoitusottelua, kun joukkue kohtaa Islannin 26.3. ja Slovakian 29.3. Molemmat ottelut pelataan Espanjan Murciassa. Joukkue maaliskuun maaotteluihin on nyt julkaistu. Kolme pelaajaa on mukana Huuhkajien matkassa ensimmäistä kertaa.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva julkaisi joukkueensa kokoonpanon maaliskuun lopussa pelattaviin harjoitusotteluihin keskiviikkona. Suomi kohtaa Espanjan Murciassa järjestettävän leirin aikana Islannin lauantaina 26. maaliskuuta ja Slovakian tiistaina 29. maaliskuuta.

Maaliskuun harjoitusottelut aloittavat kaksivuotisen projektin, jonka päätavoitteena on paikka vuoden 2024 EM-kisoissa. Joukkueenjulkistustilaisuudessa julkistettiin myös Kanervan jatkosopimus, joka kestää vuoden 2024 loppuun saakka.

Myös pelaajistossa on uuden projektin tuntua, sillä Kanerva nimesi Huuhkajien kokoonpanoon kolme maajoukkueen ensikertalaista. Ensimmäistä kertaa maajoukkueen mukaan nousevat Richard Jensen, Lucas Lingman ja Miska Ylitolva.

25-vuotias Jensen on Hollannin toiseksi korkeimmalla tasolla pelaavan Roda JC:n puolustaja. Hän on myös Huuhkajissa useaan otteeseen nähdyn Fredrik Jensenin isoveli. 24-vuotias Lingman puolestaan siirtyi viime kauden päätteeksi HJK:sta Ruotsin pääsarjaan Helsingborg IF:n joukkueeseen. Kolmikon kuopus on vasta 17-vuotias laitapuolustaja Miska Ylitolva, joka on myös HJK:n nuorin pelaaja alkavalla kaudella. Ylitolva nousi suoraan A-maajoukkueeseen pelaamatta peliäkään U19- tai U21-maajoukkueissa.

Harjoitusotteluiden jälkeen Huuhkajat on seuraavan kerran tositoimissa kesäkuussa, kun kauden 2022-2023 Uefa Nations League pyörähtää käyntiin.

Huuhkajat maaliskuun maaotteluissa

Lukas Hradecky, Bayer 04 Leverkusen
Jesse Joronen, Brescia Calcio
Carljohan Eriksson, Dundee United FC
Robert Ivanov, Warta Poznan
Daniel O’Shaughnessy, Karlsruher SC
Miro Tenho, HJK
Leo Väisänen, IF Elfsborg
Sauli Väisänen, Cosenza Calcio
Richard Jensen, Roda JC
Nikolai Alho, Volos NPS
Ilmari Niskanen, Dundee United FC
Jere Uronen, Stade Brestois 29
Lassi Lappalainen, CF Montréal
Miska Ylitolva, HJK
Urho Nissilä, Suwon FC
Glen Kamara, Rangers FC
Rasmus Schüller, Djurgårdens IF
Robert Taylor, Inter Miami CF
Onni Valakari, Pafos FC
Lucas Lingman, Helsingborgs IF
Marcus Forss, Hull City
Joel Pohjanpalo, Caykur Rizespor
Teemu Pukki, Norwich City
Robin Lod, Minnesota United FC
Benjamin Källman, FC Inter