ComeOn

Markku Kanerva jatkaa Huuhkajien päävalmentajana ainakin vuoden 2024 loppuun. Päävalmentajan uusi sopimus julkaistiin keskiviikkona. Kanervan uuden sopimuskauden tärkein tavoite on paikka vuoden 2024 jalkapallon EM-kisoissa

Palloliitto julkisti keskiviikkona tehneensä jatkosopimuksen Huuhkajien päävalmentajan Markku Kanervan kanssa. Uusi sopimus kattaa kuluvan vuoden Uefa Nations Leaguen ottelut, tulevat EM-karsinnat sekä mahdolliset vuoden 2024 EM-kisat.

Kanerva itse kertoi olevansa tyytyväinen sopimuksen syntymiseen.

– Tunnelmat ovat hyvät jatkosopimuksesta ja kiitän Palloliittoa luottamuksesta. Ilmeisesti tässä on joitain asioita tehty oikein, että sain tämän jatkosopimuksen. Innolla lähden toteuttamaan seuraavia projekteja, joita tässä on lähivuosina edessä, Kanerva sanoi keskiviikon lehdistötilaisuudessa.

Joitain asioita on todellakin tehty oikein. Kanerva vei Suomen sen historian ensimmäisiin arvokisoihin vuonna 2021. Myös marraskuussa päättyneissä MM-karsinnoissa Suomi taisteli jatkopaikasta viimeiselle kierrokselle asti.

Kanerva kuitenkin uskoo, että nälkää kehittyä löytyy edelleen.

– Innokkaasti jatkan töitä. Missään vaiheessa ei ole tullut fiilis, että kaikki on annettu. Uskon, että itselläni, valmennustiimillä ja ennen kaikkea joukkueella on vielä parannettavaa.

Myös Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti oli tyytyväinen sopimuksen syntymisestä. Lahti myös totesi suoraan, että selviytyminen vuonna 2024 Saksassa pelattaviin EM-kisoihin on Kanervan uuden sopimuskauden päätavoite.

– Kanerva on osoittanut kykynsä pelin kehittäjänä ja tuloksen tekijänä. Halusimme luoda hänelle työrauhan rakentaa joukkuetta, jonka iso tavoite on asetettu seuraaviin EM-kisoihin. Se matka käynnistyy nyt, Lahti kertoi.

Palloliiton puheenjohtaja oli myös sitä mieltä, että Kanerva on oikea valinta viemään maajoukkuetta eteenpäin pitkällä tähtäimellä.

– Kanerva on hyvien tulosten rinnalla luonut Huuhkajiin jatkuvuutta ja samalla uudistanut joukkuetta määrätietoisesti ja järjestelmällisesti tulevaisuutta ajatellen. Sillä on suomalaiselle jalkapallolle suuri arvo.

Tavoitteena paikka EM-kisoissa

Kanervan uusi sopimuskausi pyörähtää toden teolla käyntiin maaliskuun lopussa, kun Huuhkajat kokoontuu Espanjassa. Leirityksen aikana joukkue kohtaa Islannin 26.3. ja Slovakian 29.3. Leiri ja ottelut järjestetään Murciassa.

Kanerva on hyvillään siitä, että joukkue pääsee pitkästä aikaa pelaamaan kovia pelejä.

– Valitettavasti meidän tammikuun leiri Portugalissa peruuntui. Nyt meillä on kuitenkin kaksi kesäkuussa käynnistyvään Nations Leagueen valmistavaa maaottelua. On kiva pitkästä aikaa päästä tekemään töitä pelaajien kanssa ja kyllä tässä tietyt pelaajat saavat niitä näytönpaikkoja myös ajatellen kesän pelejä, Kanerva kommentoi.

Harjoitusotteluiden jälkeen Huuhkajat pelaa seuraavat ottelunsa kesäkuussa, jolloin kauden 2022–2023 Uefa Nations League alkaa. Suomi pelaa samassa lohkossa Bosnia ja Hertsegovinan, Romanian ja Montenegron kanssa. Lohkovaiheen kuudesta ottelusta jopa neljä pelataan kesäkuussa kahden viikon sisään.

Kanerva kuitenkin painottaa, että vuoden 2024 EM-kisat ovat hänen uuden projektinsa todellinen tavoite. Niin harjoitusottelut kuin Nations League toimivat valmistautumisena tätä suurempaa tavoitetta kohden.

– Nyt meillä on seuraava iso tavoite selviytyä uudelleen EM-kisoihin, jotka pelataan Saksassa kesällä 2024.  Sitä ennen tärkeä välitavoite on tänä vuonna pelattava Nations League.

– Kaikki nämä pelit ovat tavallaan myös valmistautumista tuleviin EM-karsintoihin. Totta kai tässä pystyy jo visioimaan ja luomaan pitkän tähtäimen suunnitelmat ja ennen kaikkea askelmerkit kohti näitä tavoitteita, joita joukkue asettaa, Kanerva päättää.