ComeOn

Huuhkajien matka kohti kesän 2024 EM-kisoja alkaa ensi viikolla. Markku Kanerva on nimennyt maaliskuun kahteen EM-karsintaotteluun 24 pelaajaa.

Ensi viikon torstaina nähdään takuuvarmasti tunteita herättävä ottelu, kun Huuhkajat palaa Kööpenhaminan Parkenille ensimmäistä kertaa sitten kesän 2021 EM-kisojen avauskierroksen ottelun. Tuolloin upeaa solidaarisuutta osoittaneet fanit pääsevät jälleen nauttimaan toistensa seurasta, ja viimeisimpien tietojen mukaan paikan päälle onkin matkustamassa todella runsaslukuinen Huuhkajien fanilauma.

Kentällä panokset ovat puolestaan todella suuret. Kumpikin joukkue tietää, että paikka Saksassa pelattavassa lopputurnauksessa on täyttä realismia, mutta tasaisena pidetyssä lohkossa lipsahduksiin ei ole varaa. Tanska on lähtökohtaisesti lohkon suurin voittajasuosikki, kun Huuhkajat taas lähtee EM-karsintalohkoonsa kakkossijoitettuna.

Kööpenhaminan jälkeen Huuhkajat matkustaa Belfastiin, missä joukkue kohtaa Pohjois-Irlannin sunnuntaina. Pohjois-Irlanti on vasta lohkon vitossijoitettu, mutta materiaaliltaan todennäköisesti lohkon kolmen kovimman joukkueen joukossa.

Jokaisen EM-karsintalohkon kaksi parasta etenee suoraan Saksan EM-kisoihin.

Markku Kanerva nimesi tiistaina 14. maaliskuun maaotteluihin 24 pelaajaa. Joukkuetta täydennettiin kuitenkin vielä myöhemmin kahdella pelaajalla, kun sekä HJK:n puolustaja Matti Peltola että AC Oulun laitapuolustaja Noah Pallas kutsuttiin mukaan maaliskuun maaotteluihin.

Suurimpana poissaolona joukkueesta puuttuu Schalkessa isoon rooliin tämän vuoden puolella noussut, mutta viime aikoina loukkaantumisesta kärsinyt, Jere Uronen. Huuhkajien valmennusryhmä seurasi Urosen tilannetta todennäköisesti viimeiseen asti, sillä joukkueessa jätettiin kaksi kaksi puolustajan paikkaa auki, mutta Uronen ei valitettavasti kuntoutunut pelikuntoon Huuhkajien kannalta ajoissa.

Huuhkajissa viimeisen vuoden aikana nähdyistä pelaajista myös esimerkiksi Santeri Väänänen, Lucas LingmanOnni Valakari ja Urho Nissilä puuttuvat nyt nimetystä joukkueesta. Lingman kärsii Urosen tavoin loukkaantumisesta. Väänänen, Nissilä ja Valakari puolestaan jätettiin kokoonpanon ulkopuolelle muista syistä.

Suomen joukkue maaliskuun EM-karsintaotteluissa

Lukas Hradecky, Bayer 04 Leverkusen
Jesse Joronen, Venezia FC
Viljami Sinisalo, Aston Villa
Robert Ivanov, Warta Poznan
Leo Väisänen, Austin FC
Richard Jensen, Gornik Zabrze
Arttu Hoskonen, Cracovia
Nikolai Alho, Volos NPS
Matti Peltola, HJK
Noah Pallas, AC Oulu
Ilmari Niskanen, Dundee United FC
Pyry Soiri, HJK
Tuomas Ollila, HJK
Glen Kamara, Glasgow Rangers FC
Rasmus Schüller, Djurgårdens IF
Robert Taylor, Inter Miami CF
Robin Lod, Minnesota United FC
Kaan Kairinen, Sparta Praha
Anssi Suhonen, Hamburger SV
Niilo Mäenpää, Warta Poznan
Teemu Pukki, Norwich City FC
Marcus Forss, Middlesbrough FC
Joel Pohjanpalo, Venezia FC
Benjamin Källman, Cracovia
Fredrik Jensen, FC Augsburg
Oliver Antman, FC Groningen

Huuhkajien EM-karsintaottelut maaliskuussa

Torstaina 23.3. klo 21:45: Tanska – Suomi (Yle TV2)
Sunnuntaina 26.3. klo 21:45: Pohjois-Irlanti – Suomi (Yle TV2)

 

Juttua muokattu 14.3. klo 15:52: Lisätty maininta Lingmanin loukkaantumisesta ja Valakarin poissaolosta.
Juttua muokattu 20.3. klo 14:58: Lisätty tieto Pallaksen ja Peltolan kutsumisesta joukkueseen.