ComeOn

Suomi pelaa kesäkuussa karsintaottelut Sloveniaa ja San Marinoa vastaan. Huuhkajien joukkue kesäkuun EM-karsintaotteluihin julkaistiin keskiviikkona.

Huuhkajien joukkue kesäkuussa pelattaviin EM-karsintaotteluihin Sloveniaa ja San Marinoa vastaan julkistettiin keskiviikkona. Päävalmentaja Markku Kanerva nimesi joukkueeseensa 26 pelaajaa.

Mukana on yksi mahdollinen maajoukkuedebytantti, sillä norjalaisessa Vålerengassa pelaava Daniel Håkans on kutsuttu ensimmäistä kertaa A-maajoukkueen matkaan. 22-vuotias vaasalainen siirtyi Norjaan tämän vuoden alussa SJK:sta. Håkans on kuulunut alkukaudella Vålerengan runkopelaajiin. Laituri on esiintynyt yhtä lukuun ottamatta kaikissa sarjaotteluissa ja iskenyt niissä kolme maalia.

Huuhkajien pitkäaikaisiin luottopelaajiin kuuluva Robin Lod sen sijaan joutuu jättämään kesäkuun karsintaottelut väliin loukkaantumisen vuoksi. Keskikenttäpelaajan oikean polven nivelkierukka repesi MLS:n ottelussa Houston Dynamoa vastaan aiemmin tänä keväänä, minkä vuoksi Lod tulee olemaan useita kuukausia sivussa.

Suomella on kahden karsintaottelun jälkeen kasassa kolme pistettä. Joukkue hävisi maaliskuun karsintaotteluissa Tanskalle, jota pidetään lohkon voittajasuosikkina, mutta voitti Pohjois-Irlannin hienosti vieraskentällä. Huuhkajien lisäksi myös Tanskalla, Pohjois-Irlannilla ja Kazakstanilla on kolme pistettä. Slovenia johtaa lohkoa kuudella pisteellä. San Marinon pistetili on vielä avaamatta. Sekä lohkovoittaja että lohkokakkonen etenevät vuoden 2024 EM-kisoihin.

Huuhkajien molemmat kesäkuun karsintaottelut pelataan Olympiastadionilla. Slovenian Suomi kohtaa perjantaina 16. kesäkuuta klo 19:00. San Marino taas astelee vastaan maanantaina 19. kesäkuuta niin ikään klo 19:00.

Huuhkajien joukkue kesäkuun EM-karsintaotteluihin

Lukas Hradecky, Bayer 04 Leverkusen
Jesse Joronen, Venezia FC
Viljami Sinisalo, Aston Villa
Robert Ivanov, Warta Poznan
Richard Jensen, Górnik Zabrze
Arttu Hoskonen, Cracovia
Diogo Tomas, Odds BK
Miro Tenho, HJK
Nikolai Alho, Volos NPS
Jere Uronen, FC Schalke 04
Ilmari Niskanen, Dundee United FC
Pyry Soiri, HJK
Tuomas Ollila, HJK
Noah Pallas, AC Oulu
Glen Kamara, Glasgow Rangers FC
Rasmus Schüller, Djurgårdens IF
Kaan Kairinen, AC Sparta Praha
Anssi Suhonen, HSV
Matti Peltola, HJK
Niilo Mäenpää, Warta Poznan
Robert Taylor, Inter Miami
Teemu Pukki, Norwich City FC
Joel Pohjanpalo, Venezia FC
Benjamin Källman, Cracovia
Oliver Antman, FC Groningen
Daniel Håkans, Vålerenga Fotball

Huuhkajien EM-karsintaottelut kesäkuussa

Perjantaina 16.6. klo 19:00: Suomi – Slovenia
Maanantaina 19.6. klo 19:00: Suomi – San Marino