Markku Kanerva on joutunut tekemään alun periin nimeämäänsä kokoonpanoon kolme muutosta.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva nimesi viime viikolla joukkueensa syyskuun kahteen Uefa Nations League -otteluun. Suomi kohtaa ensin Romanian Olympiastadionilla perjantaina 23. syyskuuta ja sitten Montenegron Podgoricassa maanantaina 26. syyskuuta.

Jo joukkueenjulkistamistilaisuudessa kokoonpanoon jouduttiin tekemään muutoksia, sillä viime hetkellä selvisi, ettei alun perin joukkueeseen nimetty Sauli Väisänen pysty pelaamaan loukkaantumisen takia.

Kanerva päätti päivää myöhemmin nostaa Väisäsen tilalle KuPS:n upeita otteita kahdella viime kaudella esittäneen Diogo Tomasin. Oulussa syntynyt Tomas siirtyi KuPS:iin tammikuussa 2021 kasvattajaseurastaan Ilveksestä, ja on sen jälkeen noussut pikavauhtia Veikkausliigan parhaiden puolustajien joukkoon.

Viikonloppuna Huuhkajat joutui kuulemaan lisää loukkaantumisuutisia, kun Robin Lod joutui ilmoittamaan valmennusjohdolle, ettei pysty pelaamaan syyskuun maaotteluissa jalkavamman takia. Kanerva tiimeineen nosti Lodin tilalle tanskalaista FC Nordsjaellandia edustavan Oliver Antmanin.

Sekä 21-vuotias Antman että 25-vuotias Tomas ovat edustaneet Suomea nuorten maajoukkueissa, mutta kumpikaan ei ole vielä debytoinut A-maajoukkuetasolla. Kaksikon mukaantulon myötä Huuhkajien matkassa on nyt neljä mahdollista debytanttia, sillä alkuperäiseen kokoonpanoon kuuluivat jo 20-vuotias Viljami Sinisalo ja 25-vuotias Arttu Hoskonen.

Sinisalo on Valioliigassa pelaavan Aston Villan sopimuspelaaja, mutta on pelannut tällä kaudella lainalla Englannin Ykkösliigassa pelaavan Burton Albionin riveissä. Hoskonen puolestaan siirtyi viime talvena FC Interistä HJK:hon, jonka riveissä hän on tällä kaudella pelannut 16 ottelua Veikkausliigassa. Hoskonen on myös pelannut molemmissa HJK:n Eurooppa-liigan lohkovaiheen otteluissa.

Lisäksi Huuhkajiin nostettiin HJK:n Santeri Hostikka, joka oli maajoukkueen matkassa viimeksi maaliskuun maaotteluleirillä. 24-vuotias hyökkääjä korvaa joukkueessa Robert Taylorin, joka joutui jättäytymään pois syyskuun otteluista viime hetkellä jalkavamman takia.

Siipirikkoisena syyskuun kahteen Nations Leaguen otteluun lähtevä Suomi tarvitsee voiton molemmista jäljellä olevista otteluistaan, jos se haluaa vielä taistella oman lohkonsa voitosta ja sitä kautta pääsystä A-sarjaan sekä vuoden 2024 EM-kisojen jatkokarsintaan.

Välttyäkseen C-sarjaan putoamiselta Huuhkajat tarvitsee viimeisistä otteluista joko kolme pistettä enemmän kuin Montenegro tai vähintään yhtä paljon pisteitä kuin Romania.


Bayern Munich - Real Madrid
Borussia Dortmund - PSG