Sekä Oliver Antman että Ilmari Niskanen loukkaantuivat Huuhkajien EM-karsintaottelussa Tanskaa vastaan viime sunnuntaina. Niskanen on sivussa viikkoja, Antman ei puolestaan pelaa enää näissä EM-karsinnoissa.

Suomi kohtasi H-lohkon kärkikamppailussa Tanskan viime sunnuntaina Olympiastadionilla. Huuhkajat taisteli materiaaliltaan lähes ylivoimaista vastustajaa vastaan upeasti, mutta kurinalainen puolustaminen ei tuottanut palkintoa. Tanskan Pierre-Emile Højbjerg kiskaisi ottelun ainoan maalin vain neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua ja nosti Tanskan sarjataulukossa Suomen edelle.

Huuhkajien osalta huonot uutiset eivät kuitenkaan päättyneet tappioon. Ottelun ensimmäisellä jaksolla loukkaantumisen takia vaihtoon otettu Ilmari Niskasen olkapäävamma on osoittautunut sen verran pahaksi, että laitapelaaja joutuu olemaan pelikentiltä sivussa useita viikkoja. Vielä ei ole tiedossa, kuntoutuuko Niskanen ajoissa Suomeen seuraavaan karsintaotteluun, joka pelataan 14. lokakuuta.

Myös noin tunnin pelin jälkeen kentälle tullut Oliver Antman loukkaantui ottelussa. Tarkemmissa tutkimuksissa selvisi, että Antmanilla on lähentäjälihasvamma, joka joudutaan mahdollisesti leikkaamaan. Marraskuussa loppuvat EM-karsinnat ovat Antmanin osalta todennäköisesti ohitse.

Kaksikon menetys on tuntuva isku Markku Kanervan valmentamalle joukkueelle. Antman on noussut näissä karsinnoissa Suomen avainpelaajien joukkoon. Laituri on iskenyt kuudessa pelissä kolme maalia. Myös Niskanen kuuluu Kanervan luottopelaajiin. Huuhkajissa usein wingbackina nähty pelaaja on aloittanut kolme neljästä edellisestä karsintaottelusta.

Suomen EM-karsinnat jatkuvat lokakuussa vierasottelulla Sloveniaa vastaan. Ottelusta saattaa muodostua kriittinen EM-kisapaikan suhteen, sillä Slovenia johtaa lohkoa pisteen erolla Huuhkajiin. On todennäköistä, että jompikumpi maista ottaa Tanskan jälkeen lohkon toisen paikan ensi kesänä pelattaviin EM-kisoihin.

Samassa maaotteluikkunassa Suomi kohtaa lisäksi Huuhkajien kanssa tasapisteissä olevan Kazakstanin, joka niin ikään kärkkyy kisapaikkaa. Marraskuussa edessä on vielä ottelut Pohjois-Irlantia ja San Marinoa vastaan.


Espanja - Englanti