ComeOn

Jalkapallon miesten EM-kisat lähestyvät kovaa vauhtia, ja Huuhkajien historiallisen kisapaikan myötä katseet on Suomessa suunnattu jo tiiviisti ensi viikon perjantaina alkavaan turnaukseen.

Maajoukkuejalkapalloa pelataan kuitenkin samaan aikaan muuallakin, sillä alle 21-vuotiaiden poikien EM-kisojen pudotuspelit alkavat tänään Unkarissa ja Sloveniassa.

Alle 21-vuotiaiden EM-kisat pelattiin tänä vuonna poikkeuksellisen kauden johdosta kahdessa osassa. Turnauksen lohkovaihe pelattiin maalis-huhtikuun vaihteessa, ja pudotuspelit pelataan kokonaisuudessaan tämän viikon aikana. Kiihkeän ja paljon draamaa sisältäneen lohkovaiheen jälkeen puolivälieräparit muodostuivat seuraavasti:

  • Hollanti – Ranska
  • Tanska – Saksa
  • Espanja – Kroatia
  • Portugali – Italia

Yksi suurimpia suosikkeja mestariksi on hallitseva Euroopan mestari Espanja. Joukkue on Tanskan ohella ainoa maa, joka ei ole karsinnat mukaan lukien hävinnyt kilpailussa vielä otteluakaan. Espanja ei myöskään ole hävinnyt, finaalia lukuun ottamatta, yhtään pudotuspeliottelua U21 EM-kisojen historiassa.

Muut suurimmat suosikit ovat Ranska ja Portugali. Ranskan materiaali on lähes ylivertainen, ja joukkue osoitti todellista henkistä lujuutta pelaamalla kaksi aivan upeaa ottelua Tanskalla kärsityn avaustappion jälkeen. Portugali puolestaan oli lohkovaiheessa lähes dominoiva, ja voitti sekä Englannin, Kroatian että Sveitsin päästämättä maaliakaan.

Kaikki puolivälierät pelataan tänään. Espanjan ja Kroatian sekä Hollannin ja Ranskan väliset ottelut alkavat klo 19:00 Suomen aikaa, kun taas Portugalin ja Italian sekä Tanskan ja Saksan ottelut potkaistaan käyntiin klo 22:00 Suomen aikaa.

Turnauksen välierät pelataan kokonaisuudessaan tämän viikon torstaina, ja U21 Euro huipentuu sunnuntaina Slovenian Ljubljanassa pelattavaan finaaliin. Finaali alkaa klo 22:00 Suomen aikaa.

Jalkapallon alle 21-vuotiaiden pudotuspelit voi katsoa ilmaiseksi esimerkiksi Uefan Uefa-TV:n kautta. Myös Yle näyttää U21-kisojen välierät ja finaalin maksutta Yle Areena -striimauspalvelussaan.

Turnauksen pudotuspeleihin voi virittäytyä katsomalla aiempien ottelujen parhaita paloja esimerkiksi täältä.