ComeOn

Kuva: Wallpaperflare.com

Jalkapallon nuorten EM-kisat 2021 saatiin lohkovaiheen osalta päätökseen keskiviikkona. Alkulohkojen päätöspäivänä tulessa oli yhteensä kahdeksan joukkuetta, joista jokaisella oli päätöskierroksen otteluissa panoksena joko jatkopaikka pudotuspeleihin tai lohkovoitto.

Kahdeksasta maasta Tanska, Ranska ja Portugali tiesivät, että varmistaisivat voitolla paikkansa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, huolimatta siitä, miten muissa otteluissa käy. Kukin maista myös saavutti minimitavoitteensa suhteellisen helposti. Kroatialaiset sen sijaan saivat jännittää jatkopaikkaansa ottelunsa viime hetkille asti, sillä vasta Domagoj Bradarićin kaukolaukausmaali lisäajalla varmisti joukkueen paikan puolivälierissä.

C-lohkossa Ranskan ja Islannin väliseen otteluun lähdettäessä oli selvää, että Ranska etenisi voitolla pudotuspeleihin. Maalle olisi myös riittänyt tasapeli, mikäli Tanska voittaisi omassa ottelussaan Venäjän. Islanti olisi puolestaan voitolla noussut Ranskan edelle, ja jatkanut pudotuspeleihin Venäjän hävitessä Tanskalle riittävän suurella maalierolla.

Les Bleus ei kuitenkaan jättänyt mitään sattumanvaraan, ja nappasi ottelusta voiton hyvin rutiininomaisella esityksellä. Kun lohkon toisessa ottelussa Tanska kaatoi Venäjän selvästi 3–0, jatkoivat lohkosta puolivälieriin lohkon puhtaalla pelillä voittanut Tanska ja lohkokakkoseksi tullut Ranska.

Lohko D:n otteluissa kohtasivat puolestaan pudotuspelipaikkaa metsästävät Englanti ja Kroatia, sekä lohkovoittoa tavoittelevat Portugali ja Sveitsi. Sveitsi olisi voitolla noussut Portugalin edellä lohkon kärkeen. Jatkopaikkaan sveitsiläisille olisi puolestaan riittänyt parempi tulos kuin mihin Kroatia kykenisi Englantia vastaan. Portugali osoittautui kuitenkin liian kovaksi vastustajaksi, ja sveitsiläiset huomasivat jatkohaaveidensa murenevan selvän 0–3 tappion myötä. Tuloksen myötä Portugalista tuli toinen joukkue, joka selvitti lohkovaiheen puhtaalla pelillä.

Sveitsin tappio tiesi sitä, että lohkon toisessa ottelussa sekä Englannin että Kroatian jatkohaaveet pysyivät elossa. Englanti tarvitsi ottelusta vähintään kahden maalin voiton, ja menikin kahden maalin karkumatkalle Eberechi Ezen ja Curtis Jonesin maaleilla. Aivan ottelun loppuhetkillä Kroatian vasen laitapuolustaja Bradarić kuitenkin ampui pysäyttämättömän kudin 25 metristä maalin yläkulmaan, ja vei Kroatian puolivälieriin maalieron turvin.

Kun kahdesta muusta lohkosta jatkoon pääsivät Hollanti, Saksa, Espanja ja Italia, muodostuivat puolivälieräparit seuraavasti:

  • Hollanti – Ranska
  • Tanska – Saksa
  • Espanja – Kroatia
  • Portugali – Italia

U21 EM-kisojen pudotuspelit alkavat 31. toukokuuta. Välierät pelataan kesäkuun 3. päivä. Finaali järjestetään 6. kesäkuuta Slovenian Ljubljanassa.