Markku Kanerva nimesi Huuhkajat meneillään olevien EM-karsintojen viimeisiin otteluihin tiistaina.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva julkisti Suomen joukkueen marraskuun EM-karsintaotteluihin Pohjois-Irlantia ja San Marinoa vastaan tiistaina Helsingissä.

Huuhkajat on jo menettänyt mahdollisuutensa edetä ensi kesän EM-kisoihin suoraan EM-karsintojen lohkovaiheen kautta. Kisoihin etenee jokaisen karsintalohkon kaksi parasta, eikä 12 pisteessä oleva Suomi voi enää saada lohkon kärjessä majailevia Sloveniaa tai Tanskaa kiinni.

Suomella on kuitenkin vielä mahdollisuus selviytyä Saksassa järjestettäviin EM-kisoihin ensi vuoden maaliskuussa pelattavan EM-jatkokarsinnan kautta, jonne Huuhkajat selvisi Uefa Nations Leaguen hyvien otteiden ansiosta.

Kanervan mukaan tärkein tavoite marraskuun karsintaotteluissa onkin palauttaa uskottavuus Huuhkajien toimintaan lokakuun kahden tappion jälkeen sekä kehittää peliä maaliskuussa pelattavia jatkokarsintoja ajatellen.

Pelaajiston suhteen suurin muutos aiempiin karsintaotteluihin on siinä, että aiemmin tänä syksynä Pikkuhuuhkajien riveissä pelannut Tomas Galvez nimettiin nyt Huuhkajien matkaan. Kanerva lupaa, että Galvez nähdään myös kentällä, sillä muutoin häntä ei olisi A-maajoukkueeseen nostettu.

Myös pitkään loukkaantumisista ja pelaamattomuudesta kärsineet Robin Lod ja Fredrik Jensen tekevät paluun Huuhkajiin. Sen sijaan Leo Väisänen, Marcus Forss, Jesse Joronen, Oliver Antman, Anssi Suhonen ja Ilmari Niskanen joutuvat jättämään marraskuun maaottelut väliin loukkaantumisten takia.

Lohkon EM-kisapaikat ovat kuitenkin kaikkea muuta kuin ratkenneet, sillä Kazakstan vaanii lohkokolmosena neljän pisteen päässä Sloveniasta ja Tanskasta. Marraskuun maaotteluikkunan ensimmäisellä kierroksella Kazakstan kohtaa San Marinon, kun taas Tanska ja Slovenia kohtaavat toisensa. EM-karsintojen päätöskierroksella Kazakstan ja Slovenia puolestaan pelaavat vastakkain, Tanskan kohdatessa Pohjois-Irlannin.

Huuhkajat pelaa Pohjois-Irlantia vastaan perjantaina 17.11. klo 19:00 Helsingissä ja San Marinoa vastaan maanantaina 20.11. klo 21:45 San Marinossa.

Huuhkajat marraskuun EM-karsintaotteluissa

Lukas Hradecky, Bayer 04 Leverkusen
Hugo Keto, Sandefjord United
Viljami Sinisalo, Exeter City
Robert Ivanov, Eintracht Braunschweig
Richard Jensen, Aberdeen FC
Arttu Hoskonen, Cracovia
Tomas Galvez, Manchester City
Miro Tenho, HJK
Matti Peltola, HJK
Nikolai Alho, Volos NPS
Jere Uronen, Charlotte FC
Pyry Soiri, HJK
Noah Pallas, AC Oulu
Glen Kamara, Glasgow Rangers FC
Rasmus Schüller, Djurgårdens IF
Kaan Kairinen, AC Sparta Praha
Robert Taylor, Inter Miami
Lucas Lingman, HJK
Teemu Pukki, Minnesota United FC
Joel Pohjanpalo, Venezia FC
Benjamin Källman, Cracovia
Daniel Håkans, Vålerenga Fotball
Fredrik Jensen, FC Augsburg
Robin Lod, Minnesota United FC


Espanja - Englanti