Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Juha Malinen jättää tehtävänsä tämän vuoden lopussa. Uuden päävalmentajan rekrytointi alkaa välittömästi.

Palloliitto on ilmoittanut, että Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen nykyinen päävalmentaja Juha Malinen jättää pestinsä tämän vuoden lopussa, kun hänen sopimuksensa umpeutuu.  Malisen viimeisiksi kilpailullisiksi otteluiksi jäivät kesäkuun karsintaottelut vuoden 2023 EM-kisoihin.

Malinen valmensi Pikkuhuuhkajia vuodesta 2017 lähtien.

– Päällimmäisenä koen kiitollisuutta siitä, että sain työskennellä tällaisessa työssä viisi vuotta. Minulla on ollut mahtavia työkavereita, ja on ollut hienoa seurata suomalaisen jalkapallon kehitystä läheltä. Koen, että olen oppinut paljon uutta ja kehittynyt valmentajana vielä näilläkin kilometreillä. Nykyään päävalmentajan rooli on pitkälti tiimin vetämistä – oma tiimini on ollut todella ammattimainen ja sitoutunut valitsemiimme linjauksiin, Malinen kertoi Palloliiton sivuilla.

Malisen viimeiseksi projektiksi Pikkuhuuhkajien peräsimessä jäi vuoden 2023 EM-kisojen karsinnat. Suomi taisteli paikasta lopputurnaukseen viimeiselle karsintakierrokselle asti. Karsinnat kuitenkin päättyivät pettymykseen, kun joukkue hävisi viimeisessä ottelussaan Norjalle 0–2 ja jäi lohkonsa kolmanneksi. Voitolla Suomi olisi edennyt EM-jatkokarsintaan lohkokakkosena.

– Sain ennen karsintoja tavoitteeksi EM-kisapaikan. Se jäi hiuskarvan varaan, mutta selittelyt eivät auta. Vaikka korona häiritsi valmistautumistamme, saimme vedettyä ehjät karsinnat – otimme hienoja voittoja, mutta viimeisessä pelissämme emme pystyneet kaatamaan Norjaa, Malinen totesi.

Tulostavoitteen lisäksi alle 21-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja on suuressa roolissa edistämässä suomalaista jalkapalloilua ja kehittämässä nuoria maajoukkuepelaajia Huuhkajiin ja maailmalle. Tällä puolella Malinen kokee onnistuneensa.

– Työskentely maan lahjakkaimpien nuorten kanssa on ollut suuri kunnia. Olen aina nauttinut siitä, kun saan työskennellä nuorten pelaajien kanssa. Vaikka aina pelataankin tuloksesta, minulle on ollut tärkeintä se, että Pikkuhuuhkajat toimii ponnahduslautana Huuhkajiin. Moni pelaaja nousi meiltä A-maajoukkueeseen – heidän matkaansa on hienoa seurata myös jatkossa.

Uuden päävalmentajan rekrytointi aloitetaan välittömästi. Palloliitto tiedottaa asiasta, kun uusi päävalmentaja on löytynyt.

Suomi on pelannut vain kerran U21 EM-kisojen lopputurnauksessa. Tuolloin joukkueen päävalmentajana toimi Huuhkajien nykyinen käskyttäjä Markku Kanerva.


Espanja - Englanti